Hlavní obsah

Zbláznil se? Motokárový závodník hodil po soupeři nárazník, pak ho ještě zmlátil v depu

Lonato/Praha

Nevídaný zkrat předvedl motokárový pilot Luca Corberi během víkendového závodu mistrovství světa na okruhu Lonato. Italský jezdec mrštil po projíždějícím soupeři utržený nárazník ze své motokáry. Muže ještě následně společně se svým otcem fyzicky napadli v boxech. Známé tváře motorsportového světa volají po doživotním zákazu obou hříšníků.

Motokárový závodník napadl v boxech svého rivala.

 
Článek

Italský jezdec a jeho kolega Paolo Ippolito se dostali během závodu mistrovství světa do vzájemné kolize. Corberi po ní skončil zaklíněný se svou motokárou mezi pneumatikami ohraničujícími trať.

Třiadvacetiletý závodník následně uchopil odpadlý nárazník ze své motokáry, počkal si na projíždějícího Ippolita a vší silou po něm kus stroje hodil. Situace byla o to bizarnější, že úlomek motokáry netrefil Ippolita, ale jiného pilota, který byl v celé šlamastyce zcela nevinně.

Incident měl následně ještě násilnou dohru v boxech, kdy Corberi pěstmi napadl svého soka. Jenže když se okolí podařilo oba muže od sebe odtrhnout, na scénu jako uragán vletěl Corberi starší, který je mimochodem majitelem okruhu Lonato, a i on Ippolitovi uštědřil několik ran.

Incident vyvolal v motoristickém světě značné pozdvižení. Neunikl ani bývalému jezdci formule 1 Jensonu Buttonovi. Ten na Twitteru napsal, že by Corberi i jeho otec měli za své počínání dostat od federace FIA doživotní zákaz činnosti.

Reklama

Související témata:
Nárazník