Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Z černého koně nezbylo vůbec nic. Favoritem na titul je pro mě Třinec

Konečně po dvou letech můžeme očekávat play off s diváky na stadionech. Osobně chci pozvat všechny fanoušky, ať jdou na hokej a podpoří své kluby. Ať si dají pivo a klobásu, ať si zase zakřičí. Prostě ať zase žijeme normálně.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

Hokejisté Třince patří k největším favoritům na titul

Článek

Když se ještě vrátím ke skončené základní části, největším překvapením pro mě byl pád Mladé Boleslavi. Sezonou se protrápila a bude muset přijít nějaká změna. Z loňského černého koně nezbylo vůbec nic.

Úspěšnost nebo neúspěšnost se vždycky hodnotí podle play off, ale to se nebude týkat Litvínova, kde musejí zažívat obrovské zklamání a těžce to nesou. Na to, kolik do toho investovali peněž a času, se jim sezona hrubě nepovedla.

Foto: David Taneček, ČTK

Kapitán hokejistů Hradce Králové Radek Smoleňák s Prezidentským pohárem pro vítěze základní části Tipsport extraligy.

Asi úplně všechny naopak překvapil Mountfield, který zaslouženě vyhrál Prezidentský pohár. Hrál skvělé zápasy a bavil diváky.

Z individuálních výkonů mě potěšili dva hráči. Tím prvním je Filip Chlapík, vítěz kanadského bodování i nejlepší střelec extraligy. V létě jsem ho viděl trénovat s klukama z NHL a moc se mi líbil. A líbily se mi i jeho výkony ve Spartě. Nedá se u něj odhadnout, co v danou chvíli na ledě udělá, dokáže změnit rychlost hry. Opravdu ukázal, že je skvělý a dlouhodobě by měl být součástí nároďáku. Jednou by ho dokonce mohl být jeho lídrem.

Jestli měl být už teď na olympiádě v Pekingu? Jeho opomenutí jenom ukazuje, že tehdejší trenér Pešán s generálním manažerem Nedvědem chtěli jít jinou cestou. Zvolili jiný tým než ten s Chlapíkem nebo Flekem. A jestli je to jejich obžaloba, si musejí odpovědět především fanoušci, kteří hokej na olympiádě sledovali.

Stejně jako Chlapíka bych chtěl vyzdvihnout pardubického obránce Jana Košťálka. Přestože se hodně mluví o Čerešňákovi z Plzně, který v Pekingu získal bronz a byl jedním z nejlepších beků na olympiádě, Košťálek nenápadně vyhrál extraligové bodování obránců a stejně jako Chlapík rozbil veteránské extraligové statistiky. I on si svými kvalitami říká o reprezentaci.

Favoritem na titul je pro mě Třinec. Ne proto, že by měl nejlepší tým. Ale vědí, jak dlouhá a těžká je cesta za titulem. Sparta v základní části všem vyrazila dech 203 góly, což je průměr více než 3,6 branek na zápas. Právě na počtu střelců, kteří jsou schopni dávat spoustu gólů, může Sparta v play off stavět. Ale pro Třinec mluví vyzrálost týmu, který je schopen se něčeho držet a ví, kudy má jít.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Ondřej Kovařčík, Aron Chmielewski a Michal Kovařčík z Třince.

Už dnes začíná předkolo. Myslím, že Pardubice přejdou přes Karlovy Vary, stejně jako tipuju postup Liberce přes Brno. Jsem zvědavý na sérii Plzně s Mladou Boleslaví. Bude to na krev, ale tipnul bych Plzeň.

Velký boj bude série Vítkovic s Olomoucí. Bude hodně záležet, jak se bude dařit nejlepším hráčům Lakatošovi s Krejčím, jestli je soupeři budou schopni ubránit. Nedokážu odhadnout, kdo půjde dál, to bych věštil z křišťálové koule.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

Související témata: