Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Leverkusen je tým jara. Kadeřábek hraje velice dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Favorité nezaváhali, naopak v dolních patrech se hrály velmi důležité zápasy. Dění napříč nejvyšší německou fotbalovou soutěží rozebírá v pravidelném komentáři Echo bundesligy na Sport.cz expert David Jarolím. Zabývá se také formou Leverkusenu. Pojďme ale postupně.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/DPA/Hasan Bratic

"Svými zkušenostmi je pro tým strašně důležitý, tlak v dolních patrech tabulky je enormní," chválí David Jarolím Pavla Kadeřábka ve svém komentáři k německé bundeslize.

Článek

„Vždy je nepříjemné, když máte mužstvo v týdnu v poháru a hrajete s ním hned o víkendu. To se stalo Bayernu, který si vzal za cíl udělat triple. Ale po středeční prohře s Freiburgem se tak nestane. O to byl ligový duel těžší. Bayern ho zvládl 1:0 i s nic moc výkonem. Mají však strašně důležité tři body a mohou se soustředit na další utkání včetně Ligy mistrů.

Ve šlágru uspěl také druhý Dortmund, když zdolal 2:1 Union Berlín. Borussia se udržela v boji o titul, byť rovněž v poháru v týdnu neuspěla s trápícím se Lipskem a případný double nezíská. Pohár je stejně jako třeba v Anglii hodně prestižní, není tam nikdy lehký zápas. Ale ligová výhra jim dodá důvěru, na třetí Union mají pět bodů a nikdo jim vyloženě nedýchá na záda.

Týmem jara je zatím Leverkusen, který zdolal Frankfurt 3:1 a posunul se už na šesté místo zajišťující Evropu. Asi nikdo po začátku sezony moc nečekal, že se Bayer na taková příčky ještě může dostat. Ale jsou herně výborní a bodově patří na jaře mezi nejlepší.

Bylo by neskutečné, kdyby se dotáhli ještě na místa pro Ligu mistrů, na Lipsko je to sedm kol před koncem pět bodů. Adam Hložek ani Patrik Schick teď kvůli zdravotním problémům nehrají, ale určitě berou pozitivně, že se daří. Pohoda v klubu musí být dobrá.

Minulý týden jsme se bavili, jestli trenér Stuttgartu Bruno Labbadia vydrží, a hned v pondělí skončil. Asi šlo trochu o riziko, jenže Stuttgart zvládl ve středu pohár a o víkendu v důležitém klání zdolal Bochum 3:2. Na lavičce je Sebastian Hoeness, poměrně mladý trenér, který hned přenesl svůj oblíbený tříobráncový systém. Najednou nejsou na přímém sestupu, zvládli strašně důležité střetnutí.

Je ale potřeba výhru potvrdit, každý zápas je pro Stuttgart finálový. Tím se dostávám k dalšímu duelu z dolních pater tabulky. Hoffenheim zdolal Schalke 2:0, vyhrál potřetí za sebou. Pavel Kadeřábek hraje velice dobře, je úplně v pohodě, má velmi dobrou formu. Svými zkušenostmi je pro tým strašně důležitý, tlak v dolních patrech tabulky je enormní a ve fotbale si musíte projít vším.

Myslím, že Hoffenheim se z toho dostane, Stuttgart podle mě také. Naopak obrovské zklamání je Hertha Berlín. Dvě sezony po sobě investovali strašně velké peníze do posil, měnili se trenéři. Prohrávají, nemají stabilní výkony a záchrana pro ně bude hodně složitá. Schalke bych přál, aby v lize zůstalo, je to klub s tradicí. Bundesliga je však strašně vyrovnaná. Člověk by si řekl, že možná Augsburg nebo Mohuč nemají až takové podmínky, ale díky práci a týmovému pojetí dolů nepůjdou."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články