Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: O titul hraje šest týmů. Červená pro Bayern být neměla, Schicka gól povzbudí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrikovi Schickovi gól po návratu strašně pomohl, píše ve svém pravidelním komentáři Echo bundesligy pro Sport.cz expert František Straka. Zaobírá se také spornou červenou kartou pro Dayota Upamecana a vyhlíží následující víkend, který může napovědět, jak se vyvine netradičně našlapaný boj o titul.

Foto: imago sportfotodienst/kolbert-press/Ant Palmer, ČTK

Povedený návrat. Patrik Schick skóroval proti Mohuči hned dvě minuty po příchodu na hřiště.

Článek

„Mönchengladbach doma zdolal Bayern Mnichov 3:2. Fandím obou týmům, když hrají proti sobě, je to srdeční záležitost. Jsem rád, že Gladbach body urval, moc je potřeboval. Jinak by se musel hodně otáčet dozadu, teď se však malinko nadechnul.

Zápas ovlivnila brzká červená karta pro Dayota Upamecana. Stejně jako kouč Bayernu Julian Nagelsmann s ní nesouhlasím. Když máme VAR, tak očekávám, že by se rozhodčí měl podívat na situaci z jiného pohledu. Bylo pro mě překvapivé, že nešel, echo z kolínské centrály dostal. Jiné záběry totiž ukázaly, že tam sice bylo lehké zatáhnutí za dres, ale Alassane Pléa vše totálně přihrál. Červená karta opravdu přísná.

Tímto výsledkem se nám zamotává předek tabulky. Bayern, Dortmund a Union mají 43 bodů, Freiburg 40, Lipsko 39 a Frankfurt 38. Tohle bundesliga potřebuje, šest mančaftů bude hrát o titul. Zejména páté Lipsko rozhodně může bojovat o absolutní špičku, ani Frankfurt bych nepodceňoval, teď byl proti Brémám suverénní. Tahle šestka si to rozdá mezi sebou, sedmý Wolfsburg má osm bodů ztrátu a těžko se on nebo někdo jiný bude mezi elitu dostávat.

Po zranění je zpět Patrik Schick, který hned skóroval, ale prohře 2:3 s Mohučí nezabránil. Hlavně, aby zůstal zdravý. Trefu potřeboval na psychiku, pro něj je to určitě povzbudivá zpráva. Dobrou partii sehrál i Adam Hložek, šancí bylo hodně, bohužel zase ty individuální chyby...

Leverkusen musí opět začít sbírat body. Po dobré fázi přišla výsledkově horší a musí se koukat dolů, na barážové příčky je to jen osm bodů. Musí si dát majzla, jakákoliv další prohra je samozřejmě komplikací.

Překvapuje mě, proč Xabi Alonso s mančaftem neustále rotuje. Asi má důvody, rotace hráčů ale musí být citlivá, aby trenér neublížil mančaftu v určitých automatismech. Když se základní sestavou stále z poloviny hýbáte, ne vždy to klape.

Mohlo by se možná zdát, že se Leverkusen soustředí na Evropskou ligu a čtvrteční odvetu s Monakem (první zápas doma prohra 2:3). Nikdo si ale nemůže myslet, že teď přijede do Francie a všichni se mu budou klanět. Monako dokázalo porazit PSG. Základem by měla být bundesliga, tam se Leverkusen potřebuje dostat úplně do jiných míst.

Velmi napínavé bude další kolo. Bayern doma hostí Union, Nagelsmann sedí na sudu s prachem. Řeší se, že kabina není v pořádku. Kdyby Bayern ztratil body a pak případně vypadl s PSG v Lize mistrů, bude to nejspíš Nagelsmannův konec. Sám si teď zahrává s ohněm tím, jak se vyjádřil k rozhodčím po utkání s Gladbachem. Chápeme, že trenér je v emocích, ale tohle by měl ukočírovat. Bayernu přesto věřím, půjdou do toho s neskutečnou zodpovědností a podle mě vyhrají.

Čeká nás také střet Lipska s Frankfurtem. Oba mančafty jsou výborné. Lipsko je nenápadný tým, ale neskutečně kvalitní, navíc se vrátil Christopher Nkunku. Všichni už mluví o tom, že může být tajnou zbraní v boji o titul.

Frankfurt měl určité výpadky, ale je hráčsky i mentálně silný, mají vynikajícího trenéra Olivera Glasnera, který svěřence výborně připraví. Dám tam kříž.“

Reklama