Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: V čem tam hrajou, frajeři? Bayern bude shánět hroťáka, líbil by se mi Kane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší německá fotbalová soutěž má za sebou kolo, po kterém se měnily pozice v nejvyšších patrech tabulky. Expert František Straka ve svém pravidelném komentáři Echo bundesligy pro Sport.cz hodnotí drtivou výhru Bayernu nebo zktrat gólmana Dortmundu Kobela. Dále si pochvaluje, jak je soutěž letos vyrovnaná.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters

Fotbalisté Bayernu jednoznačně dominovali

Článek

„Bayern přejel Freiburg 5:0 a ukázal, že se dokáže vyrovnat s velkým tlakem, který je na klub i kouče Nagelsmanna. Tady přišla jasná odpověď v podobě skvělého výkonu. Bayern byl dominantní, absolutně jistý v kombinaci, k tomu excelentní góly.

Freiburg měl plán a přijel ukázat, že je druhý v tabulce a výše než Bayern. Jenže narazil na tým, který když necháte rozjet, ukazuje fantastickou ofenzivu. Myslím, že u Mnichova si to po výsledkové krizi zase začíná všechno pomalu sedat. Když hráči najdou pohodu, jsou nezastavitelní.

Hodně se však diskutuje o jejich útoku. Když přijedou mančafty, které hrají v hlubokém bloku, chybí Bayernu hrotový hráč. Má Choupo-Motinga, který proti Freiburgu předvedl dobrý výkon, ale není to ten typický bourač. Má však už určité parametry, dokáže na sebe navázat protivníky, je robustní a soubojový.

Bayern bude chtít stoprocentně přivést v zimě středního útočníka. Hodně se mluví o Harry Kaneovi, o kterého mají v Německu obrovský zájem. Další spekulací je Laurato Martinez.

Kdo by se líbil mně? Opravdu správný zabiják by byl právě Kane. V Bayenu by se hodně dostával do šancí a on góly dávat umí. V tom je rozdíl třeba proti Choupo-Motingovi, který potřebuje na jednu trefu více příležitostí.

Ať nastoupí Kadeřábek a trefí se

Bayern hraje další kolo na Hoffenheimu, kterého považuju za zabijáka, jenž umí hrát na favority. Pro Mnichov nic jednoduchého a bude muset podat opravdu kvalitní výkon. Pavel Kadeřábek naposledy proti Schalke nenastoupil, možná to je záměr s ohledem na rozestavení. Šanci ale dostane a vždy ji splní. Je trpělivý. Strašně bych si přál, aby proti Bayernu hrál a třeba se i trefil.

Naopak Alex Král odehrál celý zápas a neřekl bych, že Schalke se neprezentovalo špatně. Ale kdo tam chce dát gól? Dělají naivní chyby v obranné fázi. Alex si odehrál své, jenže situace není jednoduchá, když se celkově týmu nedaří. Hloupé inkasované branky vás pak neskutečně sráží. Jediná cesta je pracovat dál i po mentální stránce.

Ligu pak stále vede Union Berlín, který opět ukázal svoji sílu, když porazil Borusii Dortmund 2:0. Je právem nahoře a ví, co chce. Za zmínku stojí určitě první gól po fatální chybě gólmana Dortmundu Kobela. Nezlobte se na mě, ale tohle se nesmí stát. Když takhle podklouzne? Tak ať si vezme kolíky. Nevím, v čem tam hrajou, frajeři. Nepochopitelné.

Borussia mě zklamala. Není tam taková pohoda, jaká by měla být. Ukázalo se to i na hřišti, šancí moc neměli. Čekal jsem od nich daleko víc.

Bundesliga je ale letos strašně vyrovnaná, mezi druhým Bayernem a jedenáctou Mohučí jsou jen čtyři body, jen lídr je odskočený od čtyři body. Soutěž je zajímavá, napětí je cítit, že dvě výhry mohou znamenat, že mančaft je najednou nahoře. Jen dobře, že to není nuda."

Reklama

Související témata: