Hlavní obsah

GLOSA: Nový stadion by měl Hradci přihrát prestiž i body

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jiný svět. Na starý malšovický fotbalový stadion v Hradci Králové bylo skoro potřeba brát si dalekohled, nová aréna pod ikonickými „lízátky“ je naproti tomu půvabná, vkusná a prostorná. Stane se pýchou města podobně jako jeho dominanta Bílá věž a klubu dává zajímavé možnosti a perspektivu do budoucna.

Foto: Sport.cz s využitím Josefa Vostárka, ČTK

Malšovická arena se v sobotu dočkala svého premiérového zápasu proti Hradci Králové.

Článek

Drtivá výhra 5:1 nad Českými Budějovicemi rozdmýchala ještě větší euforii, která už ve městě pulsovala před utkáním. Křest na hřišti vyšel Votrokům snově, asi až nad očekávání. Záleží na všech, jak dlouho potrvá. Na hře i výsledcích týmu stejně na přístupu fanoušků, až jim nový stadion svým způsobem zevšední.

Je dobře, že byla aréna ve stavu, kdy se v ní mohlo hrát. Pokud by došlo na temný scénář, že by Východočeši museli celý podzim dojíždět do Plzně, uškodili by to nejen jim samotným, ale i image celé ligy. Všechno nefungovalo na jedničku, problémy s elektřinou možná leckoho vystrašily, ale průšvih nenastal. V Hradci mají dva týdny na dodělávky, aby další domácí utkání se Zlínem proběhlo ještě hladčeji.

Hradec Králové se konečně dočkal nového stadionu. Votroci ho pokřtili výhrou nad Českými BudějovicemiVideo: Kristýna Kupcová, Jiří Lizec

Votroci se po prvním gólu dostali do transu, utkání pak proměnili skoro až v exhibici. Určitě nelze očekávat, že každému soupeři budou doma sázet pět branek, ale nový stadion by měl Hradci k lepším výsledkům pomoct. Trenér Jozef Weber nechtěl spekulovat nad potenciálními bodovými přísuny, ale v minulé sezoně už pro partu kolem Petra Kodeše vyprchala aura azylu v Mladé Boleslavi. Hradec byl se sedmnácti uhranými body z patnácti duelů po Brnu druhým nejhorším mužstvem na domácí půdě. To by se mělo změnit.

Působivý stánek pomůže i renomé klubu, Hradec se může stát také atraktivnější adresou pro hráče. Ti sem teď můžou chodit raději než v minulosti. Ostatně i bývalý reprezentant Ladislav Krejčí přiznal, že nový stadion a zájem fandů pro něj představovalo jedno z lákadel.

Hradec měl v minulosti nálepku jojo klubu, protože často pendloval mezi první a druhou ligou. Nyní začíná třetí sezonu v řadě v nejvyšší soutěži, má ambici figurovat v ní stabilně. Aréna s kapacitou 9300 míst může být pro tento plán důležitou oporou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.