Hlavní obsah

GLOSA: Že dynastie nudí? Tenhle titul Třinci nejde nepřát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraligu zase vyhrál Třinec? Nudaaa. Akorát že vůbec. Cesta Ocelářů za pátým titulem v řadě asi ani nemohla být trnitější. Třinečtí bojovníci přelezli přes všechny balvany, které jim osud na válečné stezce postavil do cesty. A i když jejich kralování extralize lze bez váhání nazvat dynastií, Slezané si tímhle mistrovským tažením museli získat srdce nejednoho nestranného pozorovatele.

Třinec napsal neskutečný příběh. Opět slaví titul!Video: Sport.cz

 
Článek

Finále play off: 7. zápas Pardubice - Třinec

Na přelomu čtvrtfinále a semifinále prohráli šest utkání ze sedmi, v play off šli přes tři sedmizápasové série, přesto zase slaví titul.

To může dokázat jedině Třinec.

V šestém duelu se Spartou byli dvě desetiny sekundy od vyřazení, přesto zase slaví titul.

To může dokázat jedině Třinec.

Zdecimovanému kádru chyběli klíčoví obránci Jeřábek s Marinčinem, v závěru i Nestrašil, přesto zase slaví titul.

To může dokázat jedině Třinec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Oceláři popáté za sebou převzali Masarykův pohár.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ne, tomuhle se opravdu těžko věří. Oceláři předvedli zázrak na ledě. Hokejového boha mají na své straně. Neviditelná ruka, o které mluvil po pátém utkání i pardubický Lukáš Radil, jim zase pomohla.

Jasně, Třinec měl v tažení za prvenstvím zase pořádnou dávku štěstí, když připomeneme třeba památnou Voženílkovu branku se Spartou, nebo i samotný zlatý gól Davida Ciencialy. Ale třinečtí válečníci nepotřebují být v zápase lepší, aby uspěli. Za vítězstvím si prostě jdou a udělají pro něj cokoliv, i když to často bolí. Odepsat je nejde nikdy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, vítězná branka Ciencialy a radost TřinceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třinecká „familia“ není jen stále opakovaná fráze, ale realita, která tvoří mistry. „My jsme tady prostě rodina. Za kluky bych položil život a vím, že i oni za mě,“ líčil dojatý pětinásobný šampion Marián Adámek pro O2 TV Sport hned po zisku titulu.

„Už jsem brečel asi dvacet minut v kuse. Ani nevím, kde se to ve mně bere. Splnila se mi všechna přání. Mám doma zdravou rodinu, narodil se mi syn, dcera, mám skvělou manželku. Já si to snad ani nezasloužím,“ soukal ze sebe v slzách 26letý odchovanec, který se vypracoval v klíčového beka. Právě i díky jeho velmi lidskému rozhovoru mohou nezaujatí fanoušci Třinci stále přát.

Ve sportovním světě se vítězné dynastie často okoukají, začnou nudit a příznivci všech ostatních týmů už jenom doufají, ať vyhraje kdokoliv jiný.

Troufnu si ale říct, že letošní rok je výjimkou. Za tuhle kouzelnou mistrovskou jízdu prostě Ocelářům nejde titul nepřát, i když už je pátý v řadě. Klobouk dolů, tahle pohádka je fascinující. V takhle nabité konkurenci Pardubic, které na zlato čekají už dvanáct let, nebo Sparty, která naposledy slavila v roce 2007, triumfovat pětkrát po sobě? To je zkrátka majstrštyk.

A to může dokázat jedině Třinec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články