Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Papír ještě nikdy nic nevyhrál. Z dream teamu musí Dynamo udělat opravdový tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když před pár týdny začaly prosakovat zákulisní informace, kdo všechno by měl pro novou sezonu extraligy posílit hokejové Pardubice, málokdo z fanoušků i expertů věřil, že Dynamo opravdu přivede všechny hráče, na které si ukázalo. Všichni se mýlili. Majitel klubu Petr Dědek získal vše, co si zamanul.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Josef Vostárek

Pardubice mohutně posilují. Ustojí roli favorita?

Článek

Už loni přicházela do města perníku zvučná jména. Do branky Dominik Frodl, do obrany Jan Košťálek, do útoku zase David Cienciala, Robert Říčka nebo Adam Musil. Nestačilo to, Pardubice v uplynulé sezoně zase skončily ve čtvrtfinále, když proti Českým Budějovicím uhrály jediný zápas.

Zopakovat stejný krach i v nadcházejícím ročníku by bylo nepřípustné. Dynamo si v ní bude připomínat 100 let od založení klubu a cokoliv jiného než medaile (ideálně ta zlatá) by bylo hokejovou katastrofou.

Proto dva týdny po inauguraci zkušeného a úspěšného trenéra Radima Rulíka přichází i masivní posílení hráčského kádru. Gólman Roman Will, beci David Musil s Peterem Čerešňákem, forvardi Tomáš Hyka, Lukáš Sedlák, Lukáš Radil. Co jméno to reprezentant, kteří ve svých kariérách zažili i světové šampionáty či olympijské hry. A k tomu zadák Tomáš Dvořák, jeden z pilířů sparťanské defenzivy této sezony.

„Cílem Dynama je medaile a tomu odpovídají i posily, který jsme získali. Přicházejí hráči na všechny posty. Fanoušci se mají na co těšit," neskrývá Dědek ty nejvyšší ambice.

Na papíře Pardubice opravdu vypadají nepřemožitelně. Hráčskými jmény mu nemůže konkurovat oslabený šampion Třinec, vicemistrovská Sparta ani Kometa, která by po pěti letech znovu ráda medaili.

Jenže papír ještě nikdy nic nevyhrál. Bude na Radimu Rulíkovi a jeho asistentech Marku Zadinovi s Richardem Králem, aby z dream teamu udělali opravdový tým. A nemusí být zrovna jednoduchý úkol přimět a přesvědčit všechny hvězdy, aby svá jména a ega podřídily mančaftu.

Přestože jsou v Pardubicích přesvědčení, že všech sedm posil je charakterově správně nastaveno...

Jan Škvor

Jako redaktor internetového portálu www.sport.cz působí Jan Škvor od roku 2007, specializuje se na lední hokej. Jako reportér absolvoval osm hokejových mistrovství světa a zimní olympijské hry 2014, 2018 a 2022.

Jak si povede pardubické Dynamo v příští extraligové sezoně?
získá titul
37,6 %
bude ve finále
13,2 %
vypadne v semifinále
27,9 %
vypadne ve čtvrtfinále
12,1 %
vypadne v předkole
1,6 %
nepostoupí do play off
2,4 %
sestoupí
5,2 %
Celkem hlasovalo 1848 čtenářů.

Reklama

Související témata: