Hlavní obsah

Rulík uvolněn. A už má nové extraligové angažmá

Novým trenérem extraligových hokejistů Pardubic byl dnes jmenován Radim Rulík, který nahradí po sezoně odvolaného Richarda Krále. Šestapadesátiletý kouč vedl v uplynulých čtyřech sezonách Mladou Boleslav. Po nabídce Dynama ve středočeském klubu předčasně skončil a na východě Čech dnes podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radim Rulík na lavičce Boleslavi na archivním snímku během utkání s Pardubicemi.

Článek

"Dostal jsem nabídku. Z mé strany to nebylo rozhodnutí ze dne na den, protože jsem si potřeboval vše nechat projít hlavou. Rozhodlo, že jsem v Boleslavi, kde jsem byl maximálně spokojený, byl čtyři roky a já vždy, když jsem byl u týmu pátou sezonu, tak to nebylo ono. A nechtěl jsem to zopakovat v Boleslavi. Vše jsem zvážil a rozhodl jsem se, že je ideální čas se rozhodnout pro změnu," řekl Rulík na tiskové konferenci.

Pardubice hledaly trenéra poté, co tým vypadl ve čtvrtfinále play off. "Cesta hledání nového trenéra Dynama byla trošku trnitá. Jsem rád, že Radim je tady s námi a podařilo se nám získat trenéra, který má za sebou úspěchy. Má úspěchy, jako člověk je výborný a z toho mám velkou radost. Věřím, že s námi bude celou dobu smlouvy a pomůže nám k našim cílům, které jsme si stanovili," uvedl majitel východočeského klubu Petr Dědek.

Rulík povede Pardubice společně s Králem a Markem Zadinou, který momentálně ještě působí jako asistent v Třinci. V Mladé Boleslavi by jej měl nahradit Ladislav Čihák, jenž měl původně vést tým společně ve dvojici s ním. Angažování Čiháka ale Středočeši ještě oficiálně neoznámili.

Foto: www.khl.ru

Trenér Radim Rulík na střídačce

Rulík v minulosti působil jako asistent nebo hlavní trenér v Karlových Varech, Plzni, ve Znojmě, v Chomutově, ve Spartě nebo v Litvínově. Se Severočechy získal v roce 2015 extraligový titul. Má za sebou také angažmá v Omsku a Lvu Poprad v ruské superlize, respektive v KHL. Působil i u juniorské a seniorské reprezentace. V roce 2000 byl asistentem Jaroslava Holíka na zlatém juniorském mistrovství světa, jako spolupracovník Vladimíra Růžičky se podílel na titulu světových šampionů v roce 2005.

V Pardubicích dostal Rulík za úkol minimálně zopakovat umístění mezi nejlepší čtveřicí po základní části a v play off získat medaili. "Byli bychom rádi, aby to při stoletém výročí (od založení klubu) zacinkalo," řekl Dědek.

Rulík bude vedle Pardubic zřejmě působit i na střídačce juniorské reprezentace. Je totiž hlavním kandidátem na post, který uvolnil Karel Mlejnek. Vedení východočeského klubu dopředu avizovalo, že se s Českým svazem ledního hokeje dohodne na spolupráci.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice