Hlavní obsah

Hlavní kandidát na titul?! Pardubice mohutně posilují, získaly hned šest reprezentantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na papíře těžko hledat většího favorita příštího ročníku hokejové extraligy než Pardubice. Východočeský klub se netají touhou v jubilejní 100. sezoně tamního hokeje zaútočit na medailové pozice a v úterý odkrylo posily. Hned sedm posil, navíc šest z nich reprezentanty svých zemí. Do Dynama přicházejí gólman Roman Will, obránci Peter Čerešňák, David Musil a Tomáš Dvořák a útočníci Lukáš Radil, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Majitel pardubického hokejového klubu Petr Dědek.

Článek

„Čeká nás sezona oslav 100 let pardubického hokeje. Cílem Dynama je medaile a tomu odpovídají i posily, který jsme získali. Přicházejí hráči na všechny posty. Fanoušci se mají na co těšit," uvedl majitel klubu Petr Dědek.

Dvakrát po sobě skončilo Dynamo ve čtvrtfinále play off, v příští sezoně míří výš. Mnohem výš. „Po větší analýze a hodnocení dvou uplynulých sezon jsme si řekli, co je dobře a co by se dalo zlepšit. Všichni vnímají, že touha po úspěchu je v Pardubicích velká a my si na něj chceme sáhnout. Zůstali jsme dva roky před branami semifinále, což nás velice mrzelo, a tak jsme se rozhodli udělat změny v týmu," prohlásil sportovní ředitel Pardubic Dušan Salfický.

Před dvěma týdny oznámili Východočeši nového trenéra Radima Rulíka a jeho asistenty Marka Zadinu s Richardem Králem, nyní představilo i masivní posílení kádru. Vždyť všech sedm posil má reprezentační zkušenosti.

„Do týmu přivádíme hráče s reprezentačními kvalitami a zkušenostmi, všichni navíc v Pardubicích podepsali dlouhodobé smlouvy. Jsem přesvědčený, že skladba týmu je taková, že spolu se zkušenými hráči může vyskočit a vyrůst některý z našich mladých hráčů, nebo se může ještě více zvednou celková úroveň hráčů, která tady je," věří Salfický.

Roman Will se do extraligy vrací po třech sezonách strávených v zahraničí, poslední dva roky hájil branku Čeljabinsku, s nímž letos postoupil do semifinále KHL. Účastník loňského MS doplní v Dynamu brankáře Dominika Frodla a Milana Kloučka.

„V brankovišti máme skvělé tři gólmany. Tento post jsme posílili i s ohledem na to, kdyby přišlo nějaké zranění. Jelikož sezona je dlouhá a náročná. Budeme se snažit, aby všichni tři brankáři měli vytížení a byli připraveni kdykoliv zasáhnout do hry," avizuje Salfický.

Do obrany pak Pardubice získaly Slováka Petera Čerešňáka z Plzně. Ten v únoru byl u historického slovenského bronzu na ZOH v Pekingu, v základní části extraligy se stal druhým nejproduktivnějším zadákem po Janu Košťálkovi, teď už novému spoluhráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Peter Čerešňák vyměnil Plzeň za Pardubice.

Velkou rybou je i David Musil, jenž je podepsaný pod zlatý hattrick Třince a nyní figuruje v nominaci české reprezentace pro MS v Tampere a Helsinkách. V Pardubicích se potká se svým bratrem Adamem.

Třetí posilou do defenzivy je pak Tomáš Dvořák ze Sparty. „Od nového složení obranných řad si slibujeme promíchání nekompromisní defenzivy s hokejovostí. Dívali jsme se po obráncích, kteří by zvýšili důraz hlavně v našem obranném pásmu, kde jsme měli možná menší slabinu. Proto jsme přivedli kluky, kteří dominují v těchto herních činnostech, věříme, že výrazně vyztuží naši obranu a zvýší důraz před bránou," slibuje si Salfický od nových posil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil se vrací do Pardubic.

Tři nové tváře získaly Pardubice i do útoku. Po sedmi letech se vrací odchovanec Dynama Lukáš Radil, jenž zažil jeho mistrovské tituly v letech 2010 a 2012. Z Čeljabinsku, kde strávili poslední tři ročníky, pak přicházejí reprezentanti Lukáš Sedlák s Tomášem Hykou, účastníci letošních ZOH.

„Přivádíme opravdu tři TOP hráče, kteří byli velice produktivní v nejlepších ligách na světě. Věříme, že pomohou klukům, kteří se prosazovali v loňské sezoně, a naše ofenzivní síla se ještě výrazně zvedne. U útočníků jsme se samozřejmě zaměřovali na produktivitu, ale i na styl hry, který předvádí. Věříme, že nám pomohou a zapadnou do stylu hry, který chceme hrát. K příchodu nových posil si své řekl i nový trenér Radim Rulík, hráči zapadají do celkové koncepce složení mužstva, které máme." dodal Salfický.

Jak si povede pardubické Dynamo v příští extraligové sezoně?
získá titul
37,6 %
bude ve finále
13,2 %
vypadne v semifinále
27,9 %
vypadne ve čtvrtfinále
12,1 %
vypadne v předkole
1,6 %
nepostoupí do play off
2,4 %
sestoupí
5,2 %
Celkem hlasovalo 1848 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín