Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Vémolovo KO? Nebyl jsem v šoku. Trilogie s Kinclem bych se nebál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uznávaný český trenér MMA André Reinders má po bleskovém vítězství svého svěřence Karlose Vémoly v bitvě o titul polotěžké divize proti Pavolu Langerovi důvod k radosti. V bratislavské aréně přímo od klece sledoval rekordní zápis do historie organizace Oktagon MMA, když český Terminátor po sedmi vteřinách překvapil naprosto všechny a vyšvihl nečekané KO. Tým kolem českého šampiona tak pomalu a jistě spřádá nové plány. Jedním z nich by mohl být i třetí zápas s rivalem Patrikem Kinclem.

Foto: Sport.cz s využitím Oktagon MMA

Karlos Vémola dokázal v Bratislavě zapsat rekordní výhru organizace.

Článek

Co k zápasu říct? Ve finále jsme nestačili ani uplatnit naší taktiku. Přitom jsme před duelem věděli, že Pavol Langer bude celou dobu připraven na to, že první, o co se Karlos v úvodu souboje bude snažit, bude pokus o strh. Sám jsem Karlosovi před duelem říkal, ať nejprve ten strh naznačí, poté zkusí zaboxovat, a když soupeře trefí, tak teprve aby potom běžel po strhu. Nejlepší příprava k tomu je soupeře trefit do hlavy, což se nakonec ukázalo být finální.

Strh nakonec v zápase k zapotřebí nebyl. Karlosovy údery v postoji totiž byly natolik tvrdé, že Pala vyply a bylo defakto po zápase. Všichni v aréně byli v šoku, já možná ne tolik, protože vím, že Karlos je opravdu tvrdý a říkal jsem mu, ať se nebojí zaboxovat. Nebál se toho. Výsledkem je KO v rekordním čase, navíc jeho první v kariéře. Chvíli mu to trvalo.

Za vítězství nad Langerem se Karlos Vémola odmění novým zvířetem. Výzva Kinclovi? Nepočítám, že to vezme, přiznává TerminátorVideo: Sport.cz

A jestli to bylo plánovaný konec fightu? Byl, i nebyl. Věděli jsme, že Palo je držák a v úvodu to nemusí vyjít. Mohl by z toho být klidně dlouhý pětikolový zápas, k čemuž v konečném důsledku nedošlo. Nakonec se to povedlo ukončit velice rychle a podle mého to bylo ze strany sudího vyhodnoceno naprosto správně. I na zpomalených záběrech bylo patrné, že Palo byl mimo a vyplej. Na zemi totiž dostal ještě dva nebo tři údery. Dle mého názoru to rozhodčí Touš zastavil naprosto adekvátně.

Po zápase Karlos vyzval Patrika Kincla, přičemž jsem už před zápasem něco málo zaslechl, ale upřímně se mi tomu nechtělo věřit. Karlos ale má občas v hlavě nějaké plány, do kterých člověk úplně nevidí. Asi mě to překvapilo, protože jsme se bavili o tom, že 84 (střední váha) už nechce dělat. Uvidíme, jak to bude. Dalšího zápasu s Patrikem bych se ale určitě nebál. Každopádně do konce roku bychom Karlose mohli ještě vidět v O2 areně. Myslím, že se s tím počítá.

Reklama