Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: Šlágr mezi City a Arsenalem mě zklamal. Coufal prožil těžký zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezbrankový tahák anglické fotbalové Premier League mezi Manchesterem City a Arsenalem a obraty Liverpoolu proti Brightonu a Newcastlu proti West Hamu rozebírá ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz bývalý fotbalový reprezentant Daniel Pudil. Strávil v ostrovních soutěžích sedm sezon, nyní v Anglii i žije.

Foto: Profimedia.cz

Šlágr Premier League mezi Manchesterem City a Arsenalem branky nepřinesl.

Článek

„Zápas mezi Manchesterem City a Arsenalem mě zklamal. Čekal jsem, že by to mohla být reklama na Premier League, že by se mohlo hrát ofenzivně a že by mohlo padnout hodně branek. Obě mužstva jsou útočně laděná, ale bylo cítit, že jde o hodně.

Oba týmy byly svázané, nechtěly hlavně prohrát, moc šancí nebylo a bezgólová remíza je nakonec logická a spravedlivá. Na šlágr ligy to bylo málo. (sestřih zápasu zde).

City chtějí doma obvykle dominovat, spoléhají na vlastní sílu, ale i na nich bylo vidět, že nechtějí hlavně prohrát. Trochu mě to překvapilo, musí si to vyhodnotit sami, ale pravděpodobně nechtěli riskovat, že by jejich ztráta narostla. City ztrácejí na Liverpool tři body a na Arsenal dva. Teď musejí spoléhat na to, že oba soupeři někde ztratí.

Tenhle výsledek nejvíc nahrál Liverpoolu, který porazil Brighton. Prohrával 0:1, výsledek otáčel a nakonec vyhrál 2:1. Myslím, že Reds ale mohli soupeři nastřílet třeba šest gólů. I když prohrávali, o jejich výhře jsem nepochyboval. Podle mě bylo jen otázkou, kolik branek nasázejí.

Šancí měl Liverpool plno, ofenzivu táhl Mohamed Salah, velmi dobře ho podporovali Luis Díaz a Alexis Mac Allister. Na celém týmu je znát, že chce končícímu trenéru Jürgenu Kloppovi udělat co nejpovedenější rozlučku s Liverpoolem.

Liverpool vede, má nejlepší pozici. Do konce chybí ale všem třem hlavním aspirantům na titul ještě devět zápasů. Ve hře je plno bodů. Těžko říct, jestli má někdo nejlehčí los. Opticky možná City, ale v Premier League není žádný zápas jednoduchý. Tým Pepa Guardioly jede třeba na Crystal Palace, Tottenham, Brighton, Nottingham nebo Fulham, všechny tyhle venkovní zápasy budou hodně těžké.

Myslím, že je vše naprosto otevřené a titul může získat kdokoliv. Budou rozhodovat detaily nebo třeba i pořadí zápasů. Týmy může ovlivňovat, kdo z nich bude hrát první nebo poslední, jestli budou reagovat na výhru soupeřů a další okolnosti. Tlak bude doléhat na všechny. Jsem zvědavý, jak se s tím všichni popasují. Moc se na to těším a myslím, že i pro fanoušky je takový průběh sezony skvělý.

West Ham prohrál v Newcastlu 3:4, ačkoli vedl ve druhé půli 3:1. Pro Kladiváře, za které hráli oba čeští kluci Vláďa Coufal a Tomáš Souček, jde o velké zklamání. Takhle rozehraný zápas by při své kvalitě měli dotáhnout ke třem bodům. Na druhou stranu musím smeknout před Newcastlem, který pořád makal a dokázal zápas otočit. Pořád mu chybí dost hráčů, ale úžasně se zvedl. (sestřih zápasu zde).

Vláďa Coufal prožil náročný zápas. Nejprve zavinil penaltu, ve druhé půli měl problémy s Harvym Barnesem a při gólu na 3:3 se s ním nechytil. Pro obránce není snadné bránit borce, jakými jsou Barnes nebo Alexander Isak. Jsou skvělí.

Vím, že se trochu debatovalo o obou penaltách pro Newcastle. Za mě byly obě jasné. Anthony Gordon ukázal v obou situacích chytrost, ale taky rychlost. U míče byl dřív než Cuf a Kalvin Phillips, ti ho pak faulovali. Sám jsem obránce byl a v těchto situacích musejí být obránci opatrnější.

West Ham tahle ztráta mrzí, určitě si utkání zanalyzuje, ale neovlivní ho. Už v týdnu hraje s Tottenhamem a hráči budou jistě dobře připravení a správně nastavení.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články