Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: Takový výstup by si neměl dovolit ani Ronaldo. Těžce nese, že už není nejlepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární fotbalista Cristiano Ronaldo z Manchesteru United rozbouřil Ostrovy. V rozhovoru pro Talk TV, z něhož se v anglických médiích objevily zatím jen úryvky, například řekl: „Pár osob mě tu nechce. A nejenom trenér (Erik ten Hag). Ale i další dva nebo tři lidi z klubu. A to nejen letos, ale i v minulém roce. Cítím se zrazen. Nemám respekt k trenérovi, protože on nemá respekt ke mně.“ Ronaldovým výstupem i další porážkou West Hamu se v pravidelném komentáři pro Sport.cz zabývá bývalý český reprezentant Daniel Pudil, jenž strávil sedm let profesionální kariéry v Anglii.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP Rui Vieira

Cristiano Ronaldo. Chýlí se jeho působení v Manchesteru United ke konci?

Článek

„Jsem hodně překvapený výroky Cristiana Ronalda. Vůbec bych nečekal, že takhle veřejně vystoupí a začne vše v United kritizovat. Když se takhle opřel do trenéra a celého klubu, musí být už podle mě rozhodnutý, že v Manchesteru nebude pokračovat. Po mistrovství světa se tam už neukáže. Jinak nevidím smysl, proč by tohle dělal.

Už v létě chtěl odejít, ale nenašel se nikdo, kdo by ho koupil. A i teď bude pro každého složité ho vyplatit. Jak nastalou situaci vyřešit? United s Ronaldem rozvážou smlouvu a on odejde zadarmo, to je podle mě jediná možnost. Navíc bude muset jinde výrazně slevit ze svých finančních požadavků. Nedovedu si představit, že by mu někdo dal plat jako v Manchesteru United.

Jasně, jde o Ronalda, jednoho z nejlepších fotbalistů historie, ale tohle by si neměl dovolit ani on. Dokážu pochopit, že je frustrovaný z toho, že tolik nehraje, Nespokojenost už dal během podzimu několikrát najevo, ale je vzorem skoro pro všechny mladé hráče, kteří k němu vzhlížejí. Situace se dala řešit jinak. Spousta hráčů na světě už měla neshody s trenérem nebo vedením, ale neventilovala to tímhle způsobem jako on.

Ronaldo přiběhl na trénink portugalské reprezentace poslední, ale v dobré náladěVideo: Sport.cz

Nikomu v Anglii se jeho výstup moc nelíbí. Řekl bych, že těžce nese, že jeho role v týmu klesá, že už zkrátka není nejlepší. Můžeme ho porovnat například s Cavanim. Ten taky v Manchesteru United tolik nenastupoval, ale vždycky když na hřiště šel, chtěl dokázat, že góly umí dávat a že může být pro tým platný. Ronaldo takhle v hlavě nastavený není a nevím, jestli někdy bude. Mám obavy, že ne.

Každopádně si myslím, že by měl přijmout svou roli a to, že už nemusí hrát pokaždé devadesát minut. Pokud se s tím dokáže smířit, může být někde ještě hodně prospěšný. Ale jak zmiňuji, je otázka, jestli toho je schopný.

West Ham opět prohrál a fanoušci volají po odchodu trenéra Davida Moyese. Kapitánu Declanu Riceovi se jejich postoj nelíbí, zastal se kouče a prohlásil, že mužstvo dostávají zbytečně pod ještě větší tlak. Hráči za Moyesem stojí, ale rozhodovat nebudou ani fanoušci, ani hráči, ale vedení a majitelé.

West Ham se zkusí během nadcházející přestávky připravit na pokračování Premier League. Když přijde nový trenér, mužstvo se zpravidla nakopne, ale očekávám, že Moyes ještě šanci dostane. Počítám, že minimálně ještě několik zápasů tým povede, a až pokud by nepřišlo rapidní zlepšení, začali by v klubu o změně uvažovat.

Myslím, že West Ham hodně ovlivňuje psychika. Vím, že fanoušci často mluví o Tomáši Součkovi. Ale kritika je na všechny, nejen na Tomáše. Když se nedaří, otevírají se tyhle diskuse. Ale Tomáš nastupuje pravidelně, teď byl sice párkrát ve druhém poločase střídán, ale to bylo hlavně proto, že chtěl Moyes posílit ofenzivu.

Situace Vládi Coufala je složitější, v Premier League nehraje, nastupoval alespoň v Evropě. Ale musí být pořád připravený, může se to otočit jedním zápasem. Může dostat šanci, pak by potřeboval i trošku štěstí.

Manchester City prohrál s Brentfordem. Výsledek byl překvapivý, ale naprosto zasloužený. Zápas jsem viděl a přišlo mi, že hráči City se obávali toho, že se mohou zranit před mistrovstvím světa. Bylo to z jejich strany laxní. Naopak Brentford hrál výborně, držel taktický plán, pomáhal si dlouhými balony na Toneye, který je dokázal sklepnout, prodloužit nebo podržet. Brentford mohl vyhrát i větším rozdílem, utkání se mu opravdu povedlo."

Reklama