Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Takový rozdíl několika tříd jsem nečekal. I hlad po finále měla Kanada větší, tvrdí Bednář

Rozdíl mezi námi a Kanadou v semifinále mistrovství světa byl obrovský. Ve všem; v hladu po finále, v kvalitě, v pohybu jako takovém. Prostě ve všem byla Kanada naprosto dominantní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih semifinálového utkání Kanada - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Za celý turnaj se někteří hráči kromě první lajny, od kterých se body čekaly, nepotkali s potřebnou formou. A když jsme navíc ve druhé třetině dvěma zbytečnými fauly nabídli soupeři přesilovky, už v polovině utkání za stavu 1:4 bylo po zápase. Pak už byla Kanada na koni a v takovém laufu, že bylo hotovo.

Jasně, Krejča s Patsou udělali před druhým a čtvrtým gólem Kanady úplně zbytečné a nesmyslné fauly, zase se ale podívejte, kolik našich gólů na celém turnaji oba spolu s Červusem obstarali.

PŘÍKLEP EXTRA: Studio k zápasu Česko - KanadaVideo: Sport.cz

Musím přiznat, že jsem nečekal, že to v semifinále bude rozdíl několika tříd. Nasazení Kanady bylo úplně někde jinde, od druhé třetiny na nás vlétli a nám nešly nohy jak v oslabení, tak při hře pět na pět. Při hře v plném počtu jsme nedosahovali kanadských kvalit. A zase se ukázalo, že prostě nemůžeme spoléhat jen na jednu lajnu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Matt Barzal přijímá gratulace od kanadské střídačky po čtvrtém gólu v síti českého týmu.

Už v neděli nás čeká v zápase o bronz Amerika, a kdo viděl její semifinále s Finskem, tak musí uznat, že to z obou stran byl výborný hokej v obrovském tempu.

Pojďme to vzít ale z druhé strany. Pokud vyhrajeme, celkové hodnocení turnaje bude úplně jiné, než kdybychom skončili čtvrtí. Ano, s Kanadou jsme dostali výprask a teď budou všichni za trenéry a chytrolíny. Hodně lidí si určitě přeje, aby zase přišla kritika a mělo se o čem psát, já jsem ale furt pozitivní a věřím, že tu placku kluci uhrajou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih semifinálového zápasu Finsko - USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Bude to hlavně o vůli a regeneraci, protože síly už po nabitém programu nemáme. Vyhraje ten, kdo bud chtít bronz víc. Američani budou hrát v tempu a my budeme muset spoléhat na přesilovky a stoprocentní přístup. Únava už je hrozně znát a bude to o tom, kdo se víc kousne a donutí jít přes bolest. Věřím, že to kluci zvládnou.

Jaroslav Bednář

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata: