Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Plzeň je v křeči, ze které se bude špatně dostávat, míní experti. Měl by se Bílek bát o místo?

Už osm utkání za sebou neudržela fotbalová Plzeň čisté konto a po prohře na Slavii se v lize propadla na třetí místo. O víkendu ji čeká zápas se čtvrtými Bohemians, kterým se navíc venku nadmíru daří. Může být trenér Michal Bílek v případě dalšího zaváhání v ohrožení? „Odvedl skvělou práci, na podzim dostal Plzeň do Ligy mistrů,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz bývalý reprezentant a elitní kanonýr Horst Siegl s tím, že odvolání kouče Viktorie by bylo momentálně předčasné.

Přímák s Horstem SieglemVideo: Sport.cz

 
Článek

Podle Siegla, jenž se Spartou vyhrál ligu jedenáctkrát, s Viktorkou v boji o titul před sezonou nikdo nepočítal, byť jde o obhájce prvenství. Klub by si tak měl současného kouče vážit. „Pořád jsou třetí, mají před sebou spoustu zápasů a soupeře stále na dostřel," upozorňuje čtyřnásobný král střelců české nejvyšší soutěže na minimální rozdíly v čele Fortuna ligy. Plzeň ztrácí na druhou Spartu dva body a čtyři na vedoucí Slavii.

S pozicí trenéra úzce souvisí aktuální výkony a postavení v tabulce. Další host Přímáku Robert Neumann, redaktor webu Sport.cz a bývalý ligový záložník, vidí obhajobu titulu pesimisticky: „Muselo by se stát něco mimořádného, aby Plzeňští do boje o titul ještě zasáhli. Nedaří se jim, jsou v křeči a nevěří si," říká a dodává, že když je tým v tomhle stavu, strašně těžko se nakopává zpátky. Se Sieglem se v této predikci úplně neshodnou. „V nadstavbě jsou ještě zápasy mezi sebou, kol je ještě hodně. Plzeň za mě není z boje o titul venku," neztrácí naději bývalý reprezentant.

Je to škoda, kluci si sáhli na dno sil, lituje prohry trenér Michal Bílek. Teď musíme zabrat naplno!Video: Sport.cz

Západočeši v posledních sedmi kolech ztratili celkem jedenáct bodů. Jejich nedělní sok z Ďolíčku naopak venku boduje, na hřištích soupeřů má třetí nejlepší bilanci v lize. O Bílka by se Siegl ale nebál ani v případě, že Viktorka duel s Pražany neustojí. „Dokud nejde o záchranu, není důvod reagovat unáhleně," shodují se s Neumannem.

Rotace trenérů ale u Západočechů není ojedinělá. Od konce roku 2013, kdy své první angažmá končil Pavel Vrba a přesunul se k reprezentaci, se na plzeňské lavičce vystřídalo osm mužů. Konkrétně Bílek je však u kormidla od května 2021, kdy nahradil Adriána Guľu, jenž v Plzni působil od prosince 2019.

Reklama