Hlavní obsah

Le Parisien: Během olympiády v Paříži budou stadiony bez alkoholu, až na VIP

Během olympijských her v Paříži bude na všech sportovištích zakázaný prodej alkoholu, výjimku budou mít VIP zóny. Důvodem je zákon z roku 1992, který zakazuje propagaci a prodej alkoholu na veřejných místech. O rozhodnutí pořadatelů dnes jako první informoval deník Le Parisien. Sportovní svátek pod pěti kruhy se ve francouzské metropoli uskuteční příští rok od 26. července do 11. srpna.

Foto: Michal Osoba, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Pořadatelé měli možnost zákon respektovat v plném rozsahu, nebo požádat o výjimku. K tomuto kroku sáhlo například několik ragbyových klubů a během podzimního světového šampionátu v tomto sportu se ve Francii pivo prodávat bude, poznamenává deník Le Figaro.

Alkohol se neprodával ani na hrách v Tokiu, kde byla důvodem protipandemická opatření. Naopak v roce 2012 v Londýně i o čtyři roky později v Rio de Janeiru se točilo pivo.

V prostorách pro diváky v Paříži bude alkohol k dostání v zónách vyhrazených pro význačné či movité hosty. Alkohol bude součástí širšího balíčku služeb, který bude zahrnovat například lepší výhled na sportovní klání, soukromé salónky nebo občerstvení. Tarify jsou odstupňované do několika kategorií, ceny se pohybují od stovek do tisíců eur za osobu, píše BFM TV.

Reklama

Související témata:
VIP