Hlavní obsah

Ledový Peking. O vystoupení hokejistů proti Švýcarsku s Patrikem Eliášem

Aktualizováno

Zlepšili svůj výkon, nebo ne? A v čem musí čeští hokejisté ještě přidat? Zhruba hodinu po vítězství českých hokejistů proti Švýcarsku zhodnotil jejich vystoupení v pořadu Ledový Peking čtyřnásobný olympijský účastník Patrik Eliáš. Nicméně studio se samozřejmě věnovalo také Ester Ledecké a zajímavý sportovní pohled nabídl herec Vladimír Polívka, vášnivý a dříve rovněž úspěšný snowboardista.

Ledový Peking - 9. díl nového pořadu Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

Páteční program her v Pekingu nabídl z českého pohledu nabitý program, a tak i ve scénáři Ledového Pekingu nebyla slabá místa. Alpská lyžařka Kateřina Pauláthová se podíala na statečný boj Ester Ledecké, která v superobřím slalomu skončila pátá, jen 13 setin od bronzové medaile.

Pak už na řadu v Ledovém Pekingu přišli tři muži a tři bronzoví olympijští medailisté. Už zmíněný Patrik Eliáš zanalyzoval vyrovnané hokejové vystoupení Česka proti Švýcarsku. Pavel Benc, třetí z československé štafety v Calgary 1998, se zaměřil na výkony Fina Niskanena, který v pátek získal své třetí olympijské zlato. A Petr Barna, pro změnu bronzový v Albertville, zhodnotil krasobruslařské soutěže.

Samozřejmě došlo i na slova obdivu k ženskému hokejovému družstvu, které se srdnatě rvalo ve čtvrtfinále proti favorizovaným Američankám. Své postřehy k jejich výkonu přidal bývalý reprezentační kouč Petr Novák.

Ženské oko pak jistě ocenilo hosta z oblasti kultury, který však má ke sportu blízko. Herec Vladimír Polívka byl v juniorském věku českým reprezentantem ve snowboardingu, ale kromě tohoto sportu s ním moderátor Radek Šilhan rozebral, zda má sportovní geny po otci Bolkovi Polívkovi či mamince Chantal Poullain.

Reklama

Související témata: