Hlavní obsah

Ledecká rozdýchávala Jágrův vzkaz. On je polobůh, posune hranice, tuší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V záplavě gratulací po snowboardovém zlatu přistála Ester Ledecké i jedna od další stále aktivní české sportovní legendy. Ozval se Jaromír Jágr, k němuž i díky svému vztahu k lednímu hokeji vnučka mistra světa Jana Klapáče vždy vzhlížela.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu.

Článek

PEKING (od našeho zpravodaje) - Jágr trefně přirovnával její suverenitu mezi snowboardistkami k někdejší dominanci hokejistů Sovětského svazu. „Cokoliv mi Jarda pošle, je obrovská pocta. Jsem z toho hotová a rozdýchávám to ještě teď," přiznávala pár minut po dojezdu lyžařského super-G.

Závod ve sjezdu ji čeká v úterý, tedy v den, kdy Jágr oslaví padesátku. „Jsem zvědavá, jak to zvládne s těma pěti pětkama na krku. Ale jestli to někdo má zvládnout, tak on. Je takový polobůh, takže zase posune hranice tam, kam by si to nikdo nedovedl představit," usmívá se.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu.

Další gratulaci dostala po snowboardovém závodě od Martiny Sáblíkové, která ji mohla symbolicky přivítat v klubu trojnásobných olympijských vítězů. A Ledecká rychlobruslařce po její bronzové pětce gratulaci hned vrátila. Byť závod neviděla.

„Já hrozně chtěla, ale pak jsem usnula," kála se. „Hned ráno u rozcvičky jsem byla vynervovaná a zjišťovala, jak dopadla," líčí. O bronzovém úspěchu její kamarádky ji informoval fyzioterapeut Michal Lešák.

„Od rána mě ten její úspěch nakopl. Tak jí moc blahopřeju a mám za ni strašnou radost. Je strašný borec a v Česku máme jen málo lepších sportovců, než je ona. Je mi ctí s ní být ve skupince trojnásobných olympijských vítězek, ale těch medailí má daleko víc a musím máknout, abych ji někdy dohnala," uznale vykládala Ledecká.

Reklama

Související témata: