Hlavní obsah

Kvitová neuvažovala o neúčasti v Riu. Je zdravá, chce bojovat o medaili

Praha

Na minulé olympiádě v Londýně skončila tenistka Petra Kvitová ve čtvrtfinále. Letošní výsledky zatím nenasvědčují top formu, ale právě start v Riu může vše změnit. Dvojnásobná wimbledonská vítězka umí zabojovat, má větší motivaci, pokud reprezentuje Česko. Vrchol sezóny právě přichází. „Olympiáda je speciální sama o sobě, každý sportovec o ní bojuje, aby se tam dostal. Já jsem ráda, že už mám třetí možnost. V této sezóně ji řadím nejvýše, je to vrchol. Jsem zdravá, to je nejdůležitější,“ řekla po fasování olympijské kolekce šestadvacetiletá hráčka.

Petra Kvitová před olympiádou v Riu.Video: Sport.cz

 
Článek

Wimbledon je pro vás speciální turnaj, je olympiáda více?

Teď už ano. Pro letošní sezónu Wimbledon s olympiádou patří k top akcím. Ještě máme jeden Grand Slam, ale ráda bych zabojovala o dobrý výsledek teď. Tlak i motivace je o to větší.

Opět český dres na sobě, je to o to více?

Od malička ráda hraju a reprezentuju Českou republiku jako ve Fed Cupu. Máme super úspěchy, vynikající tým. Každý z nás rád reprezentuje Česko. Je to motivace navíc.

Neuvažovala jste o neúčasti, Karolína Plíšková a Tomáš Berdych odmítli jet z důvodu viru zika.

Neuvažovala.

Jak vnímáte odřeknutí sportovců, je mezi nimi i hodně golfistů?

Beru to na vědomí, je to jejich rozhodnutí. Tohle jim asi nikdo nemůže vzít.

Jak vzpomínáte na předchozí dvě olympiády?

První byla jen ve čtyřhře, když jsem hrála s Lucií Šafářovou na divokou kartu, nedopadlo to úplně nejlíp. Byly to zkušenosti mimo kurt k nezaplacení. Byla jsem v olympijské vesnici s dalšími sportovci a nasála atmosféru. V Londýně to bylo úplně jiné, bydleli jsme ve Wimbledonu normálně v baráku. Atmosféra nebyla taková, jako by byla, pokud bychom byli ve vesnici. Teď si to užijeme zase společně.

A vaše ambice?

Ráda bych uhrála co nejlepší výsledek. Nechci si dávat na sebe extra tlak po sezóně, kterou jsem měla. Tréninkově je vše v pořádku, teď to je o vyladění formy. Dám do toho všechno.

Co to je nejlepší výsledek?

To uvidíme, samozřejmě bych ráda zabojovala o medaili.

Jak vysoko v Riu visí?

Hodně vysoko. Pavouk není tak velký jako na Grand Slamech, takže od prvního kola můžeme potkat strašně silné soupeřky.

Budete se soustředit jen na turnaj, nebo zbyde čas i na odreagování?

Asi se zajdu podívat na pláž, o městu nijak zvlášť neuvažuji. Vše směřuji k olympiádě.

Obáváte se rizik - virus zika, kriminalita?

Obavy můžeme mít v momentálním světě ze všeho. Sama nikde asi moc chodit nebudu, jinak se nebojím. Každého může potkat všechno na světě. Chtěla bych se potkat s jinými sportovci, podívat se na jiné sporty, o tom olympiáda je.

Pátrala jste po možných rizicích?

Informace mám, dostáváme e-maily, co si vzít s sebou, jak se bránit. Dělám vše, jak mám. Plánuju, že si koupím ještě repelent.

Jak hodnotíte oblečení, olympijskou kolekci?

Je to pestrobarevné, což si myslím, pasuje do Ria. Myslím, že to bude super, všechno sedí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.