Hlavní obsah

Vydělával milióny, teď slavný fotbalista žije v Riu s chudinou ve favelách

Rio de Janeiro

V dobách své největší slávy hrával po boku brazilských hvězd Ronalda, Ronaldinha nebo Kaká. Adriano Leite Ribeiro vydělával týdně až dva a půl miliónu korun, užíval si luxusu a mohl si dovolit takřka vše, co chtěl. Avšak problémy s drogami ho srazily až na úplné dno. Někdejší útočník Interu Milán se po konci kariéry spokojil s životem v chudinských čtvrtích Ria de Janeira a členstvím v místním gangu.

Foto: Twitter

Adriano (vlevo) ve favelách v Riu.

Článek
Fotogalerie

Už během své kariéry měl nálepku problémového hráče. Večírky, problémy s alkoholem, nadváhy... Řada fanoušků si však Adriana pamatuje jako vynikajícího hráče se skvělou levačkou. Čtyřnásobný italský mistr s Interem Milán ale ve svých 34 letech momentálně vede úplně jiný život.

Adriano je členem nechvalně známého gangu Comando Vermelho, které dlouhodobě obchoduje se zbraněmi i drogami a bojuje za setrvání favel, chudinských čtvrtí v dějišti OH Riu de Janeiru. Někdejší brazilský reprezentant byl také zachycen na fotografii s automatickou puškou a jedním ze svých „nových" přátel.

Čtyřiatřicetiletý Adriano naposledy hrál nižší soutěže v Miami, kde však v květnu předčasně skončil. V minulosti měl často problémy se zákonem - před několika lety dokonce našla brazilská policie v jeho voze zastřelenou ženu, ale nakonec byl zbaven obvinění z vraždy a také předchozí dvě obžaloby z obchodu s drogami přežil Adriano bez újmy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.