Hlavní obsah

Covid v českém olympijském týmu bude vyšetřovat ministerstvo zdravotnictví

Aktualizováno

Příčiny série covidových případů v českém olympijském týmu bude vyšetřovat komise ministerstva zdravotnictví. S ministrem Adamem Vojtěchem se na tom domluvil předseda Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser. Je proti tomu, aby události v leteckém speciálu, z něhož je šest nakažených, vyšetřovalo vedení Českého olympijského výboru.

Foto: David Taneček, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. (ilustrační foto)

Článek

Podobně jako premiér Andrej Babiš upozornil, že výprava olympioniků do Tokia je hrazena z veřejných prostředků.

"Pochybení ČOV nemůže v žádném případě vyšetřovat jeho vlastní vedení. Musí se vyšetřit celé toto pochybení. Na tom jsem již domluven s ministrem zdravotnictví. Komisi by měli vést odborníci z hygienické stanice," uvedl Neusser pro ČTK.

Mezi šesticí pozitivně testovaných jsou čtyři sportovci - plážoví volejbalisté Ondřej Perušič i Markéta Nausch Sluková, stolní tenista Pavel Širuček a cyklista Michal Schlegel.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama