Hlavní obsah

Další místa na OH se pokusí vyjet pět rychlostních kanoistů

Pětice českých rychlostních kanoistů bude bojovat o další účastnická místa na olympijských hrách v Tokiu v dodatečné kvalifikace v Szegedu 12. a 13. května. Do Maďarska se vypraví kajakáři Jakub Zavřel, Anežka Paloudová, Kateřina Zárubová a kanoistky Denisa Řáhová a Jana Zetek (za svobodna Ježová). Rozhodly o tom nominační závody v Račicích.

Foto: Ivana Roháčková

Kajakářka Anežka Paloudová v Račicích.

Článek

Paloudová na nich proměnila všechny své starty ve vítězství stejně jako kanoista Martin Fuksa. Kajakář Josef Dostál neuspěl jen na dvoustovce, na které ho předčil Zavřel.

"I když šance nejsou vzhledem k obrovské konkurenci veliké, chceme zkusit využít každou možnost získat další místa pro olympijské hry v Tokiu vedle čtyř, která vybojovali Josef Dostál s Radkem Šloufem a Martin a Petr Fuksové," řekl reprezentační trenér Pavel Hottmar na svazovém webu.

Poslední možnost vybojovat olympijská místa budou mít rychlostní kanoisté 21. až 23. května na Světovém poháru v ruském Barnaulu. Na Sibiř by se měli vydat rovnou z Maďarska Zavřel, Paloudová a Řáhová. V Szegedu se ještě 14. až 16. května pojede úvodní závod Světového poháru.

Reklama