Hlavní obsah

Dráhaře Bábka nabudil před cestou do Tokia šermíř Choupenitch. Pomůže mu k medaili meditace?

Praha

Závodí až ve druhé polovině olympijských her, na cestu do Tokia si proto dráhový cyklista Tomáš Bábek mohl přibalit motivaci v podobě prvních českých medailových úspěchů. „Strašně mě potěšil Brňák Saša Choupenitch, to bylo neskutečný. Člověk začal vnímat a cítit tu atmosféru už takhle na dálku. Díky tomu jsem už hodně nabuzenej,“ řekl čtyřiatřicetiletý reprezentant před odletem do dějiště her.

Dráhaře Tomáše Bábka nabudil před cestou do Tokia Brňák ChoupenitchVideo: Sport.cz

 
Článek

Také Bábek by chtěl medaili. I kvůli dalšímu českému cyklistovi, bikerovi Ondřeji Cinkovi. Toho v Tokiu připravil o cenný kov defekt. „Cítím to jako závazek kvůli Ondrovi. To, co se mu stalo, byla neuvěřitelná smůla. Chtěl bych bojovat i za něj, to štěstí si vybrat v keirinu."

Kromě keirinu se dráhový cyklista představí rovněž ve sprintu. „Jestli si vezu životní formu? Pořád ji cítím, ale předpokládám, že to bude stejné u všech."

Na ukrácení volné chvíle bere knížky. Ale žádnou oddechovou literaturu. „Mám rád ty oduševnělejší, spirituálnější, hlubší knížky. Zrovna čtu Dana Millmana. Přečetl jsem Cestu pokojného bojovníka, teď čtu Návrat pokojného bojovníka."

Dráhaři bydlí v Tokiu v cyklistické vesnici Izu. Blíž přírodě. Tomáš Bábek si tam chce najít čas také na meditaci. Dostal se k ní už při svém předchozím pobytu v Japonsku, kdy závodil v tamní keirinové lize. „Meditování je celoživotní učení. Pořád se v tom necítím extra silný. Nejvíc mi pomáhá dechové cvičení v nějaké uvolněné poloze."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články