Hlavní obsah

Kartonové postele z olympijské vesnice budou sloužit pro pacienty s covidem

Tokio

Kartonové postele, které se používaly v olympijské vesnici v Tokiu, budou sloužit pacientům s lehkým průběhem covidu-19. Do konce září se přesunou do dočasného zdravotnického zařízení v Ósace, které ještě není postaveno.

Foto: Český olympijský výbor

Olympijská vesnice v Tokiu

Článek

Účastníci olympijských a paralympijských her v létě spali na postelích, které byly navzdory nezvyklému materiálu dimenzované až pro dvousetkilogramové osoby. "Ty postele jsou velmi kvalitní," uvedl guvernér prefektury Ósaka Hirofumi Jošimura. Pro koronavirové pacienty by se mělo zatím využít zhruba 800 z přibližně 18 000 postelí, které se při sportovním svátku používaly.

Japonsko se v létě potýkalo s rekordními přírůstky nakažených koronavirem, které se v srpnu dostávaly až přes 20 000 lidí denně. V poslední době čísla klesají, přesto Japonsko minulý týden prodloužilo do konce září nouzový stav a s ním spojená omezení proti šíření koronaviru. Původně měl vypršet v neděli. Týká se 19 ze 47 prefektur včetně Tokia.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články