Hlavní obsah

Krejčíková se slzami v očích: Došla mi šťáva. Tělo je strašně zbitý

Tokio

Oči měla uplakané. V posledních týdnech měla fenomenální formu, a tak před cestou do Japonska na olympijský turnaj tenistka Barbora Krejčíková v koutku duše věřila v medailový úspěch. Dvě kola zvládla, jenže ve třetím představení pod pěti kruhy české reprezentantce vystavila stopku Švýcarka Bencicová. „Došla mi šťáva,“ procedila mezi zuby zničená pětadvacetiletá reprezentantka a v očích se jí leskly slzy zklamání.

Foto: Mike Segar, Reuters

Barbora Krejčíková mezi osm nejlepších v Tokiu nepostoupila.

Článek

Místo bojů o medaile končíte při debutu na olympijském turnaji už v osmifinále. Jde o veliké rozčarování?

Chtěla jsem být na olympijský turnaj co nejlépe připravená, ale prostě jsem odehrála v poslední době strašně moc zápasů. Podmínky jsou tady v Tokiu strašně náročné. Organizátoři program děsně napěchovali. O klimatických podmínkách ani nemluvím... Po prvním setu mi došla šťáva, Belinda Bencicová začala hrát, mně přestaly chodit nohy. Najednou jsem úplně ztratila rytmus, začala jsem hrát pomalu, krátce a vůbec jsem jí už neubližovala. Soupeřka si s míčem dělala, co chtěla. Zasloužila si vyhrát, hrála líp.

Bojovala jste srdnatě až do posledních míčků. Jak jste v sobě hledala energii?

Je to strašně těžký. Hlava pořád chce, ale tělo je strašně zbitý, je to prostě náročný. Navíc jsem si ničím nepomohla. Přestala jsem dobře podávat, Belinda začala hrát hodně prvních servisů, takže jsem byla permanentně pod tlakem a já jsem hrála každý druhý. Je to škoda. Ještě jsem ji brejkla, měla jsem výhodu na 4:4. Nesešlo se mi to.

Foto: Mike Segar, Reuters

Barbora Krejčíková během utkání se Švýcarkou Bencicovou.

Dostihl vás na olympijském turnaji brutální program, kdy jste od 23. května sehrála 24 zápasů?

Vystřídala jsem tři povrchy, odehrála jsem strašně moc zápasů. Za poslední dva měsíce je to moje druhá prohra. Vždycky ten příběh někde skončí. Těžko se mi mluví... Nechtěla jsem, aby série skončila právě na olympijském turnaji. Chtěla jsem, aby se mi v Tokiu dařilo. Vyřazení hodně moc bolí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Představuje náplast skvělý vzestup a tři vyhrané turnaje z pěti za poslední dva měsíce?

Bezprostředně jsem zklamaná. Hrozně zklamaná... Hodně mě vyřazení bolí. Ale musím se radovat z toho, že se mi tak dařilo, že jsem měla takovou dobrou šňůru. Jsem vděčná, že vůbec můžu na olympiádě hrát. Jde o premiéru, z toho pohledu jsem odehrála dobrý turnaj. Kdyby se hrálo v původním termínu, tak jsem vůbec do Tokia nejela. Musím nějak skousnout olympijský konec.

Jaký je nejlepší recept na bolest z vyřazení?

Musím se naučit prohry brát jako vítězství, jako další posun. Jako motivaci se dál zlepšovat. Ještě všechno neumím. Od středy se budu snažit najít na nezdaru s Bencicovou pozitivní pohled. Musím si vážit toho, co mám. Abych získala pozitivní energii a chtíč se zlepšit. Doufám, že příště Belindu porazím a vydržím hrát stejně jako v prvním setu.

Reklama