Hlavní obsah

Šarounová se do finále třípolohové malorážky nedostala, skončila 24., zlato získala Christenová

Tokio
Aktualizováno

Česká reprezentantka Nikola Šarounová obsadila v kvalifikaci olympijské soutěže v třípolohové střelbě z malorážky 24. místo. S výkonem 1161 bodů ji od finálové osmičky dělilo 10 bodů. Šestadvacetiletá střelkyně doplatila na závěrečnou střelbu vstoje, před níž byla třináctá. Vyhrála Švýcarka Nina Christenová před dvojicí Rusek Julií Zykovovou a Julií Karimovovou.

Foto: Ann Wang, Reuters

Nina Christenová slaví zlato ve sportovní malorážce 3x40.

Článek

Šarounová neměla ideální vstup do soutěže a v první sérii ve střelbě vkleče zaznamenala jen 95 bodů ze sta možných. Ve třech zbylých se ale zlepšila a se ziskem 388 bodů pronikla do druhé desítky. Vleže nastřílela 395 bodů ze 400 a posunula se na 13. místo. Než zahájila palbu vestoje, před ní střílející soupeřky v nejnáročnější ze tří poloh chybovaly, takže se posunula virtuálně i na devátou příčku.

Sama ale hned na úvod první série trefila osmičku a po dalších šesti devítkách klesla na 20. místo. Přestože později střelbu ustálila, na lepší než 24. příčku to nestačilo. Alespoň ale vylepšila v této disciplíně o jednu pozici výsledek z minulých her v Riu de Janeiro.

Foto: Ann Wang, Reuters

Nina Christenová ze Švýcarska (uprostřed) se zlatou medailí ze sportovní malorážky, kterou vyhrála před Julií Zykovovou (vlevo) a Julií Karimovovou (vpravo).

Česká střelkyně zaznamenala ve třetím startu nejlepší výsledek na letošní olympiádě. Ve vzduchové pušce obsadila v individuální soutěži 41. a ve smíšených dvojicích s Davidem Hrčkulákem 25. místo. Jejím olympijským maximem zůstala 18. příčka ve střelbě ze vzduchovky v Riu.

Svou druhou medaili, ale první zlatou, vyhrála Švýcarka Christenová. Sedmadvacetiletá rodačka ze Stansu vylepšila svůj úspěch z úvodního dne olympiády, kdy při střelbě ze vzduchové pušky skončila bronzová. Vítězku kvalifikace Zykovovou porazila ve finále přesně o dva body.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Sportovní střelba:
Ženy:
Sportovní malorážka 3x40:
1. Christenová (Švýc.) 463,9,
2. Zykovová 461,9,
3. Karimovová (obě Rus.),
4. Duestadová (Nor.),
5. Maddalenová (USA),
6. Beerová (Něm.),
7. Dvoršaková (Slovin.),
8. Arsovičová (Srb.),
...v kvalifikaci 24. Šarounová (ČR).

Reklama