Hlavní obsah

Slavný plavec chce kvůli sporům se svazem bojkotovat své šesté OH

Tunis

Slavný tuniský plavec Usáma Mellúlí se v Tokiu na svých šestých olympijských hrách nakonec nepředstaví. Dvojnásobný olympijský šampion dnes na sociálních sítích oznámil, že končí reprezentační kariéru a hodlá hry "bojkotovat". Důvodem jsou podle všeho jeho dlouholeté spory s národní plaveckou federací.

Foto: Sport.cz

Český plavec Jan Micka (vlevo) s tuniským esem Usámou Mellúlím na archivním snímku.

Článek

"Po měsíci trápení jsem ztratil veškerou naději na usmíření nebo vítězství ve svém případu. Takže jsem se rozhodl ukončit mezinárodní kariéru a bojkotovat hry v Tokiu," napsal na instagramu sedmatřicetiletý Mellúlí.

Plavecký vytrvalec má léta spory s národní federací týkající se financí. Od roku 2018 si hradí přípravu sám a podle tuniských médií jeho trpělivost přetekla, když nebyl na hry akreditován jeho fyzioterapeut.

Mellúlí získal své první olympijské zlato v Pekingu 2008 v bazénu na 1500 metrů. O čtyři roky později v Londýně přidal triumf v dálkovém plavání na 10 km a na patnáctistovce bral bronz. Na své šesté hry, kde se mohl představit jako teprve čtvrtý plavec historie, se kvalifikoval v červnovém závodu v Setúbalu.

Reklama

Související témata: