Hlavní obsah

Španělští basketbalisté nakonec budou na OH i s Juanchem Hernangómezem

Las Vegas

Basketbaloví mistři světa ze Španělska budou o premiérovou zlatou olympijskou medaili bojovat v Tokiu i s Juanchem Hernangómezem, který původně z nominace vypadl kvůli zranění ramena z úvodu přípravy. Po nedělním posledním testovacím utkání s USA (76:83) byl ale křídelní hráč Minnesoty v NBA do finálního výběru trenéra Sergia Scariola zařazen, poté co podle národní federace dostal svolení od lékařů.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Basketbaloví mistři světa ze Španělska budou o premiérovou zlatou olympijskou medaili bojovat v Tokiu i s Juanchem Hernangómezem, který původně z nominace vypadl kvůli zranění ramena z úvodu přípravy. (ilustrační foto)

Článek

V kádru obhájců bronzových medailí je také jeho starší bratr Willy Hernangómez z jiného celku NBA New Orleans. Druhou sourozeneckou dvojici v týmu tvoří Marc a Pau Gasolové a sestavu doplňují Ricky Rubio, Alberto Abalde, Álex Abrines, Víctor Claver, Rudy Fernández, Usman Garuba, Sergio Llull a Sergio Rodríguez.

Španělé, dvojnásobní mistři světa a trojnásobní evropští šampioni, jsou momentálně druzí ve světovém žebříčku za USA. Na olympijských hrách budou usilovat o čtvrtou medaili za sebou, po dvou stříbrech a minulém bronzu.

Jednačtyřicetiletý pivot Pau Gasol, který se po 18 sezonách strávených v NBA dostal do týmu jako hráč euroligové Barcelony, a o pět let mladší rozehrávač Realu Madrid Fernández budou startovat na páté olympiádě. O světový titul se předloni v Číně zasloužili Fernández, Rubio, Claver, Marc Gasol, oba Hernangómezové a Llull. Fernández, Rodríguez a bratři Gasolové mají světový titul i z roku 2006.

V Tokiu se Španělé v základní skupině utkají s Argentinou, Japonskem a Slovinskem.

Reklama

Související témata: