Hlavní obsah

Velká škoda! Češi začali skvěle, ale klíčovou bitvu o postup nakonec nezvládli

Tokio
Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem prohráli na olympijských hrách s ruskými mistry světa Olegem Stojanovským a Vjačeslavem Krasilnikovem po setech 21:19, 13:21, 8:15 a v Tokiu vypadli ve skupině. Ke čtvrtému místu je při rovnosti bodů s mexickým párem José Rubio, Josué Gaxiola odsoudila i přes výhru ve vzájemném duelu bilance setů, kterou měli horší kvůli kontumaci prvního utkání. Do toho nemohli nastoupit vinou Perušičova pozitivního testu na koronavirus a jeho následné desetidenní izolace.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Ondřej Perušič v akci během klání s ruskými soupeři.

Článek
Fotogalerie

Po nečekané výhře Mexičanů nad dosud stoprocentními Lotyši Martinsem Plavinšem a Edgarsem Točsem potřebovali Češi k postupu zvítězit a začali nadějně. Vyrovnaný první set ukončil sedmý zkažený servis turnajových dvojek z Ruska. Do druhé sady vstoupili lépe Rusové, kteří se dostali až do čtyřbodového náskoku. Vítězové březnového turnaje Světového okruhu v Dauhá stáhli na 10:11, ale závěr patřil jednoznačně Krasilnikovovi se Stojanovským.

Úřadující světoví šampioni měli jasně navrch i v tie-breaku, v němž se několika skvělými zákroky v poli blýskl Krasilnikov. Naopak Perušič, na kterého směřovala většina ruských servisů, se v útoku trápil a nezvykle často kazil. Rusové české dvojici oplatili semifinálovou porážku z červnového čtyřhvězdičkového turnaje v Ostravě.

Perušič se Schweinerem obsadili při své premiéře pod pěti kruhy v konečném pořadí dělené 19. místo stejně jako jediný český ženský pár Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková. Ten do turnaje kvůli pozitivnímu testu Nausch Slukové vůbec nezasáhl.

Olympijský turnaj v plážovém volejbalu:
Muži - skupina B:
Perušič, Schweiner (11-ČR) - Krasilnikov, Stojanovskij (2-Rus.) 2:1 (-19, 13, 8)
Gaxiola, Rubio (23-Mex.) - Plavinš, Točs (14-Lot.) 2:0 (18, 16)

Reklama