Hlavní obsah

MOV chce v budoucnu uspořádat olympiádu v esportech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) chce v budoucnu uspořádat olympijské hry pro soutěže v počítačových hrách, tzv. esportu. Na kongresu v Bombaji to oznámil předseda MOV Thomas Bach.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Ilustrační foto.

Článek

MOV kvůli tomu sestavil komisi, která dostala na starost prověřit možnosti organizace olympiády v esportech. Jejím vedením byl pověřen předseda Mezinárodní cyklistické unie a Francouzského olympijského výboru David Lappartient.

„Je to cesta, jak oslovit hráče a fanoušky esportu,“ citovala agentura DPA Bacha, podle kterého se hraní počítačových her věnují tři miliardy lidí. „A z toho půl miliardy má zájem o soutěže,“ dodal.

„A co je pro nás ještě důležitější - většina z nich je mladší 34 let,“ přidal Bach, který chce přes hraní her oslovit mladou generaci. „Proto jsme udělali strategické rozhodnutí zaměřit se na esporty holisticky,“ prohlásil.

Termín, kdy by se měla první olympiáda v esportech uskutečnit, zatím Bach neuvedl. Stejně tak devětašedesátiletý německý funkcionář nespecifikoval, v jakých hrách by se mělo soutěžit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články