Hlavní obsah

Ve čtvrtek půjdou do prodeje další vstupenky na olympiádu v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek dopoledne půjdou do prodeje přibližně dva miliony vstupenek na olympijské hry v Paříži. Informoval o tom Český olympijský výbor (ČOV). Pro veřejnost včetně tuzemských fanoušků to bude zřejmě poslední šance, jak lístky získat.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Balík zhruba dvaceti procent z celkového počtu deseti milionů vstupenek bude k dispozici na oficiální stránce ticket.paris2024.org, kde se zájemci musejí registrovat. K dispozici budou místa v hledišti na všech sportech, ale u některých jen ve velmi omezeném počtu. Prodávat se budou i lístky na zahajovací a závěrečný ceremoniál.

Prodej začne v 10:00 středoevropského času a bude rozhodovat čas objednávky, nikoliv los. Na jednu registraci je možné zakoupit maximálně 30 olympijských vstupenek, přičemž předchozí objednávky se do limitu budou započítávat.

Drtivá většina nových vstupenek v prodeji bude na akce konané v oblasti Paříže, 45 procent vstupenek bude stát méně než 100 eur. „Je to s největší pravděpodobností poslední možnost, jak může široká veřejnost vstupenky získat. Zatím stále nemáme informace o prodeji přímo na místě nebo případně v době těsně před olympijskými hrami,“ uvedla Blanka Konečná, která má v ČOV vstupenky na starosti.

Pro olympijské hry v Paříži jsou vedle samostatných vstupenek také k dispozici takzvané hospitality balíčky, které zahrnují i ubytování a další servis. V Česku tyto balíčky nabízí společnost IBTravel. Ta koncem ledna ČTK informovala, že má půl roku před začátkem her obsazených asi 75 procent míst.

Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna.

Reklama