Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - čtvrtý den

TURÍN

Dva české páry nebudou v úterý chybět při olympijské premiéře nové běžecké disciplíny - sprintu dvojic. Pozornost bude upřena především na Martina Koukala s Dušanem Kožíškem, kteří překvapili bronzovou medailí na loňském mistrovství světa. V Oberstdorfu ovšem lyžaři běželi volně, zatímco v Pragelatu klasickou technikou.

Foto: Adidas

Martin Koukal

Článek

Kožíšek se před začátkem her ocitl v nepříjemné situaci, protože měl zvýšenou hladinu hemoglobinu v krvi a pět dní nesměl závodit. Kontrolní test ale dopadl dobře. S Koukalem absolvoval jediný sprint dvojic ve Světovém poháru v Düsseldorfu, kde nepostoupili ze semifinále a skončili jedenáctí.

"Martin je na tom dobře. Mohli bychom urvat slušné místo. Medaili asi ne, ale do deseti bychom chtěli být," naznačil Kožíšek, že cílem je postup do finále. Muži pojedou sprint na 6x1,4 km, ženský okruh je o 200 metrů kratší. Na něm budou české barvy hájit Helena Erbenová s Kamilou Rajdlovou.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz:
Kompletní dění ZOH v Turíně - čtvrtý den

Po sjezdu se vrátí na svahy v Sestriere alpští lyžaři, ale místo královské disciplíny tentokrát budou fanoušci sledovat, kdo je nejvšestrannější. Od kombinace si slibuje nejlepší výsledek Ondřej Bank, který v ní před pěti lety na MS skončil šestý. "Kombinace je strašně ošidná. Může se stát strašně moc věcí, ale je dobré znamení, že mi jedou lyže a že ten sjezd jsem schopný sjet slušně a rychle," řekl.

Olympijská premiéra v úterý čeká jediného českého zástupce v krasobruslení Tomáše Vernera. Jeho ambice nejsou nijak vysoké, na světové scéně skončil nejlépe devatenáctý na MS 2004. Na poslední velkou trofej zahájí útok Rus Jevgenij Pljuščenko, jemuž zlatá medaile s pěti kruhy ve sbírce ještě chybí.

Sáňkařka Markéta Jeriová už bude po dnešním pádu v ledovém korytu v Cesaně chybět. Závod se zřejmě promění v německý šampionát, otázkou je pouze to, na počest které z trojice Kraushaarová, Ottová a Hüfnerová se hymna bude hrát. Němky nenašly už devět zim při velkém závodě přemožitelku.

Program ZOH - 14. února (Češi):
Běh na lyžích:
10:00, ženy - sprint družstev (1. semifinále - Erbenová, Rajdlová)
10:20, ženy - sprint družstev (2. semifinále)
10:40, muži - sprint družstev (1. semifinále - Koukal, Kožíšek)
11:00, muži - sprint družstev (2. semifinále)
11:20, ženy - sprint družstev (finále)
11:42, muži - sprint družstev (finále)
Sjezdové lyžování:
12:00, muži - kombinační sjezd (Bank, Vráblík, Krýzl, Trejbal)
17:00, muži - kombinační slalom (1. kolo)
19:30, muži - kombinační slalom (2. kolo)
Krasobruslení:
19:00, muži - krátký program (Verner).

Reklama