Hlavní obsah

Eliáš: Věřím, že máme lepší tým než Slováci a vstup do turnaje zvládneme

V dobrém rozpoložení a hlavně stoprocentně zdráv po lednovém otřesu mozku dorazil do dějiště olympijských her ve Vancouveru kapitán české hokejové reprezentace Patrik Eliáš. „Půjdu pozdravit všechny kluky a pak se dobře najíst, protože mi cestou vyhládlo,“ plánoval si po příletu třebíčský rodák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Patrik Eliáš

Článek

V jaké formě jste před olympijským turnajem?

Cítím se fyzicky i psychicky dobře, pro mě bylo důležité odehrát pět zápasů po otřesu mozku.

Střelecky jste se ale v posledních zápasech tolik neprosazoval...

Člověk nad tím může přemýšlet, když nemá šance. Ale my ty šance měli a za ta léta vím, že občas může člověk dělat cokoliv a nepadá mu to tam, jindy tam spadne všechno.

Už vás trochu pohltila olympijská atmosféra?

Určitě, člověk se na to připravuje, otázky k olympiádě byly čím dál častější. V pátek jsme hráli, takže jsem bohužel zahájení her neviděl, ale mám ho nahrané na videu.

Co jako první v olympijské vesnici uděláte?

Půjdu pozdravit všechny kluky a pak se dobře najíst, protože mi cestou vyhládlo. Trénink nestihnu a i kdyby ano, tak bych si asi vyžádal omluvenku, protože jsme teď hráli spoustu zápasů, k tomu cestování. Odpočinek je strašně důležitý.

Začnete chod týmu hned jako kapitán organizovat?

Určitě ne. Zezačátku budu vše sledovat zpovzdálí, nemyslím, že bych dělal něco navíc. Ta pohoda tu bude, toho se nebojím. Trávíme spolu čas rádi, ale zároveň si musíme uvědomit, že tohle je obrovská šance zase něco dokázat a máme tady na to správné kluky.

Už jste myšlenkami u prvního zápasu se Slováky?

Ten první duel je vždycky strašně důležitý, aby tým vstoupil dobře do turnaje. Navíc v tomto systému. Slováci mají gólmana ve formě i nabitou ofenzívu, v obraně Zdeno Chára... Ale věřím, že my máme lepší mančaft a zvládneme to.

Reklama