Hlavní obsah

Forsberg přihrál na dva ze šesti švédských gólů

TURÍN

Útočník Peter Forsberg při své premiéře na olympijském turnaji pomohl švédským hokejistům dvěma asistencemi k výhře 6:1 nad Lotyšskem. Forsberg první dva zápasy svého týmu v Turíně vynechal kvůli zranění třísel.

Foto: čtk

Švéd Daniel Alfredsson před brankářem Lotyšů Sergejsem Naumovem.

Článek

Zápas hrál naposledy na konci ledna, proto jej trenéři umístili netradičně až do čtvrtého útoku, aby jej příliš nezatížili. I v méně nasazovaném útoku se ale útočník Philadelphie dokázal hned v úvodu prosadit a připravil první gól pro Pahlssona. "Docela dobré na to, že jsem nehrál tři a půl týdne," usmíval se po zápase Forsberg, jeden ze strůjců švédského triumfu na hrách v Lillehammeru.

Na ledě v zápase strávil celkem přibližně čtvrt hodiny. "Náš čtvrtý útok byl vlastně druhý," připisoval větší důležitost své formaci. Trenéři ale pořadí během zápasu nezměnili, Forsberg tak během přesilovek seděl na střídačce. "Bylo to hodně zvláštní," uvedl hráč, který na hru v početní výhodě obvykle nastupuje.

Švédové odskočili soupeři, v jehož brance nastoupil místo Irbeho Naumovs, ve druhé třetině. Během tří minut využili tři po sobě jdoucí přesilovky.

Reklama

Související témata: