Hlavní obsah

Ruským hokejistům v olympijské jídelně nechutná, raději šli na hamburgry

VANCOUVER

Co může za raketový start ruských hokejistů na olympiádě ve Vancouveru, kdy rozstříleli Lotyše 8:2? Určitě to nebude strava v olympijské vesnici. Když hráči sborné absolvovali tradiční kolečko v místní jídelně, při ochutnání pokrmů ze svých talířů jen nevěřícně zakroutili hlavami. A vyrazili na lov za lepší potravou - do místní pobočky fastfoodu McDonald´s.

Foto: Shaun Best, Reuters

Ruští hokejisté na tréninku ve společnosti generálního manažera Vladislava Treťjaka (uprostřed) a trenérů Bykova se Zacharkinem

Článek

"Mnoho hráčů bylo nespokojeno s kvalitou jídla v olympijské jídelně, například Ilja Bryzgalov si stěžoval," cituje ruský deník Sovětskij sport prezidenta ruské hokejové federace a bývalou brankářskou hvězdu sborné Vladislava Treťjaka, jenž zároveň působí jako generální manažer týmu.

Problém je, že strava v olympijské vesnici je jasně daná a nelze měnit na přání jednotlivých výprav. "Na posledním mistrovství světa v Bernu jsme například za příplatek dostávali jinou stravu, tady je to problém," postěžoval si Treťjak.

Jenže Rusko má přece jen mocné slovo i v hokeji. Vedení ruské reprezentace se totiž nakonec s organizátory podařilo vyjednat, že mají v olympijské jídelně speciálně oddělenou zónu pouze pro ruské hráče. A mají dokonce vlastní jídelní lístek - prý se mohou od středy těšit na špagety, steaky, kuřecí maso, a další jídla, na která jsou hokejisté zvyklí.

V úterý ruská hokejová výprava svou nespokojenost s olympijskou jídelnou vyřešila po svém. Jak prozradil kapitán týmu Alexej Morozov, jenž v úterý slavil 33. narozeniny, zašlo si mužstvo do nedalekého mcdonaldu.

Reklama

Související témata: