Hlavní obsah

VIDEO: Olympijské medaile jsou doma. Biatlonisté na palubě letadla slavili komorně

Praha
Aktualizováno

Všechny české olympijské medaile ze Soči jsou doma. Den po rychlobruslařce Martině Sáblíkové a snowboardistce Evě Samkové přistál v Praze druhý letecký speciál, kterým přivezli biatlonisté zbývajících pět cenných kovů. Na kbelském letišti se úspěšní olympionici objevili v pondělí až ve 22:15.

Návrat olympionikůVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Více než hodinové zpoždění nabral spoj kvůli tomu, že v dějišti her nebylo dost lidí na nakládku zavazadel. Biatlonistům ani taková komplikace dobrou náladu nevzala. „Letuška se cestou ale divila, že oslavy na palubě byly docela komorní," přiznával Ondřej Moravec. „Byla jsem se podívat v kabině u pilotů, ale když viděli barvu mých vlasů, tak nikdo ani nenavrhoval, že bych mohla řídit," usmála se Gabriela Soukalová.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V Soči uspěly nejen obě hlavní biatlonové hvězdy, ale přidali se i Jaroslav Soukup a Veronika Vítková. „Krásně se nám to povedlo, ale všem už to přišlo v Rusku hodně dlouhé a těšili jsme se moc domů," tvrdila Soukalová, jejímž nejemotivnějším zážitkem bylo ze stupňů vítězů vidět v záři olympijského ohně stoupat českou vlajku vzhůru. Ještě nikdy v historii naší účasti na ZOH neměl žádný sport takovou úrodu. Na letních hrách předvedly podobné žně naposledy sportovní gymnastky v čele s legendou Věrou Čáslavskou v Mexiku 1968.

Biatlonisté už plánovali, jak s medailovým pokladem doma naloží. „Půjdou, holky, do vitrínky, kde už mám placky z mistrovství světa a univerziády. Dvě se tam ještě vedou, manželka pro ně nachystala prostor," tvrdil Soukup. Šuplík u rodičů čeká dočasně na blyštivé odměny za životní výsledky Moravce: „Mám u našich zatím všechny medaile, až začnu stavět dům, tam dostanou nějaké reprezentativní místo."

Držitel tří cenných kovů přiznal, že se s nimi docela nadře. „Jak to nosím pořád na krku, chodím skoro pořád v předklonu a náš fyzioterapeut Karpíšek to vidí nerad. Jak o sebe pořád ťukají, tak jsou i trochu otlučené," vykládal Moravec.

„Já mám z těch medailí pořád takovou radost, že nějaký škrábaneček ani neřeším," tvrdila Soukalová a hned dumala o prostoru pro svá dvě stříbra. „Určitě si je umístím někde pěkně v interiéru bytu, aby se náležitě vyjímala."

Reklama

Související témata: