Hlavní obsah

Virtuoska na lyžích? Bookmakeři věří, že krásná Vanessa do cíle slalomu dojede...

Praha

Zimní olympijské hry ještě ani nezačaly, a jedno velké překvapení už mají za sebou. Do Soči se totiž kvalifikovala také známá houslistka Vanessa Mae. Pod svým rodným příjmením Vanakornová bude reprezentovat Thajsko v alpském lyžování. K favoritkám rozhodně nepatří, podle bookmakerů je však pravděpodobné, že ve slalomu dojede aspoň do cíle...

Foto: Profimedia.cz

Vanessa Mae.

Článek

Krásná houslistka bere svou olympijskou šanci smrtelně vážně již od roku 2010 a v posledním roce dokonce přerušila uměleckou kariéru. V Soči hodlá startovat za Thajsko pod příjmením svého otce jako Vanessa Vanakornová, ačkoliv po rozvodu rodičů žije od dětství se svou matkou ve Velké Británii.

Ale jak na tom jako lyžařka doopravdy je?

„Je velmi těžké stanovit kurs na úplně neznámého sportovce, protože se prakticky není čeho chytit," říká Marián Moravec, hlavní bookmaker sázkové kanceláře Chance. „Pokud se na závod připravuje stejně pečlivě jako na svá hudební vystoupení, věřím, že závod dojede," dodává.

Umístění na stupních vítězů je utopií

Na to, že Vanessa bude ve slalomu žen klasifikována, je proto vypsán kurs 1,35:1. A kurs 2:1 dává relativně slušnou naději, že její celkový čas nebude zaostávat o více než 30 vteřin za časem vítězky. Ovšem představa, že by Vanessa Mae dosáhla na stupně vítězů, je na úrovni sci-fi (umístění na 1. místě - kurs 1.000:1, umístění do 3. místa - kurs 350:1).

O první místo ve slalomu se podle bookmakerů utká Američanka Mikaela Shiffrinová (kurs na vítězství 2,50:1) s Rakušankou Marlies Schildovou (3,00:1).

V kursu 18:1 pak lze vsadit, že jednu z medailí ve slalomu získá Šárka Strachová, vlajkonoška české olympijské výpravy.

Vanessa Mae je v posledním vydání žebříčku FIS až na 3166. místě.

Reklama

Související témata: