Hlavní obsah

Pár Mansourová, Češka na ZOH do volných tanců nepostoupil

Cortney Mansourová a Michal Češka jako jediní z českých krasobruslařů na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepostoupili do finálové části soutěže. V krátkém tanci zatím za sebou nechali jen jeden pár, k účasti ve dvacítce pro volné tance přitom potřebovali porazit čtyři. Mansourová a Češka při olympijské premiéře známkou 53,53 bodu zaostali téměř o bod a půl za nejlepším krátkým tancem sezóny, který předvedli při zářijové olympijské kvalifikaci v Oberstdorfu.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Krátký tanec v podání českého tanečního páru Cortney Mansourová - Michal Češka.

Článek

Na rozdíl od lednového evropského šampionátu tentokrát neudělala kanadská rodačka Mansourová hrubou chybu v twizzlech a upravili zvedačku, kterou na ME rozhodčí posoudili jako nepovolenou. O více než deset bodů překonali výkon z ME v Moskvě, ale bylo to o více než pět bodů méně než je jejich osobní rekord z roku 2016.

Za postoupivšími páry o něco zaostali v technice, ale výraznější manko nabrali ve druhé sadě známek. Mohlo se na tom podepsat, že si vylosovali jedničku a zahajovali olympijskou soutěž tanečních párů.

Padl světový rekord

V očekávaném souboji kanadské zkušenosti s francouzským mládím mají zatím navrch olympijští šampioni z Vancouveru a stříbrní ze Soči Virtueová a Moir. V krátkém tanci posunuli vlastní světový rekord o 99 setin na 83,67 bodu a do úterních volných tanců půjdou s náskokem 1,74 bodu před Gabriellou Papadakisovou a Guillaumem Cizeronem.

Dvojnásobní mistři světa a vítězové prosincového finále Grand Prix z Francie ztratili především kvůli tomu, že jedna z jejich krokových sekvencí nebyla na nejvyšší úrovni obtížnosti. V této sezoně mají ale zatím silnější volný tanec než Kanaďané. Jejich světový rekord je zhruba o 3,5 bodu lepší než osobní rekord Virtueové s Moirem.

V souboji o bronz se utkají zejména americké páry Madison Hubbellová, Zachary Donohue a Maia a Alex Shibutaniovi, které od sebe dělí jen dvě setiny bodu. Na jejich zaváhání budou čekat páry do sedmého místa, které jsou seřazeny přibližně ve dvou bodech.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu - krasobruslení:
Taneční páry - krátké tance:
1. Virtueová, Moir (Kan.) 83,67
2. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 81,93
3. Hubbellová, Donohue 77,75
4. Shibutaniová, Shibutani (všichni USA) 77,73
5. Cappelliniová, Lanotte (It.) 76,57
6. Bobrovová, Solovjov (OSR) 75,47,
...23. Mansourová, Češka (ČR) 53,53 - nepostoupili do volných tanců.

Reklama

Související témata: