Hlavní obsah

Cinkne ještě medaile? Davidová má pořád dobré šance, věří kouč, že další stín nepřijde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři individuální starty má největší hvězda současného českého biatlonu za sebou, v Čang-ťia-kchou zbývá Markétě Davidové poslední v závodě s hromadným startem. V žádném jejím vystoupení se jí tu ještě nesešel dobrý běžecký pocit na trati a povedená střelba, přesto byla ve vytrvalostním závodě při poslední ráně zhruba dva centimetry od zlata. Dočká se ještě vytoužené medaile?

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Markéta Davidová během ZOH v Pekingu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - První šance může přijít už ve středu při štafetě, která při posledním Světovém poháru v Anterselvě byla ještě po sedmé střelbě ve hře minimálně o stupně vítězů.

I v Číně se představí Davidová spolu s Jessikou Jislovou a Lucií Charvátovou, o čtvrtém jméně se kouč Egil Gjelland rozhodne na poslední chvíli mezi mladou Terezou Voborníkovou a zkušenější Evou Puskarčíkovou, která na svoji premiéru na letošních hrách stále ještě čeká.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Markéta Davidová během olympijského stíhacího závodu

Běžeckými časy je Davidová ve špičce, byť si i po povedeném individuálním závodě nepřímo zlehka postěžovala na lyže. „Ale ty nejsou moje starost, na to jsou tu jiní lidé, kteří by to měli řešit a nějak se o to starat, já o tom ani přehled nemám," tvrdí.

Jak si vede Davidová v Pekingu
15 km8. běžecký čas, 1 chyba6. místo
7,5 km11. běžecký čas, 4 chyby41. místo
Stihačka6. běžecký čas, 4 chyby28. místo

A když se ve sprintu cítila lépe a lyže pochválila, přišly čtyři chyby na střelnici. „To byl jen takový malý černý stín. Jinak tu lyžuje rychle a je i dobrá na střelnici. Pořád se můžeme těšit na další závody, v masáku má určitě dobré šance," je přesvědčený Gjelland, který občasné narážky reprezentantů na přípravu vybavení nechtěl komentovat.

„Když se podíváte na běžecké časy Makuly, jsou dobré," připomíná, byť připouští, že jeho krajankám v čele se suverénkou Marte Olsbuovou Röiselandovou český tým konkurovat nemůže. „Za celou olympiádu zatím netrefila čtyři terče. A má vybavení úplně z jiné ligy, co se týče lyží, jsou daleko přede všemi," ví Gjelland.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.