Hlavní obsah

Co to má na zádech? Slováky v Pekingu rozčílil trapas kolem jejich hokejové hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští hokejisté sice vedli ve svém úvodním zápase na olympijském turnaji proti favorizovanému Finsku, ale Seveřané zápas rychle otočili a dokráčeli si k poměrně jasné výhře 6:2. Slováky mohl potěšit alespoň parádní počin útočníka Juraje Slafkovského, který se postaral o obě jejich trefy. Ve věku 17 let, 10 měsíců a 11 dní se stal nejmladším střelcem na olympiádě od Sarajeva 1984, kde se trefil ještě mladší Ed Olczyk. Se jménem slovenského snajpra se ale zároveň v utkání pojil lehký trapas.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Juraj Slafkovský se zkomolenou jmenovkou na zádech dává gól proti Finsku.

Článek

Útočník TPS Slafkovský patří k největším talentům ve svém ročníku na světě, na draftu NHL se s ním počítá do elitní pětky a svoji extratřídu potvrdil i v olympijské premiéře.

Jméno vycházející slovenské hvězdy ale nejspíš nemá ještě mimo úzký okruh zanícených fanoušků a expertů takový zvuk. Svědčí o tom zkomolená jmenovka na jeho zádech, kde místo Slafkovský stálo Slafkovksy.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Slovenský střelec Juraj Slafkovský přijímá gratulace ke gólu proti Finsku.

„Trapas Číňanů: Aha, co vyvedli s dresem Juraje Slafkovského," stěžuje si například slovenský bulvární list Nový Čas.

Reklama

Související témata: