Hlavní obsah

Čtvrté místo? Jako zázrak, přiznává Ledecká. Za týden chce opět závodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se cítí lépe, za týden chce opět závodit. Dobré zprávy ohlásila Ester Ledecká z olympijské vesnice v Jen-čchingu den po svém hořkosladkém čtvrtém místě v kombinaci, kdy slalom absolvovala s bolestí.

Byla jsem ráda, že jsem byla schopná ten kopec sjet dolů, přiznává Ester Ledecká o svém zraněníVideo: Český olympijský tým

 
Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Své zranění ale Ledecká nechtěla blíže specifikovat.

Jak se den po závodě cítíte?

Určitě je to lepší než ve čtvrtek. A bude to krůček po krůčku ještě lepší.

Bylo to divoký a krásný, říká o lyžařském vystoupení Ester Ledecké trenér Tomáš BankVideo: Český olympijský tým

Co se vlastně mezi oběma kombinačními závody stalo?

Zranila jsem se v rozjížděcím slalomu před druhým kolem kombinace, pak to byl těžší boj.

Který jste zvládla excelentně...

Jsem ráda, že jsem kopec ve druhém kole byla schopná sjet dolů. A že jsem byla ještě čtvrtá? To mi přijde jako zázrak.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Ester Ledecká na trati slalomu v olympijském kombinačním závodě.

Sledovala jste v cíli své soupeřky?

Když mě předjela Federica Brignoneová, tak jsem se odšourala do teplejší místnosti, kde jsem počkala na konec závodu, než jsem musela na dopingovou kontrolu.

Co jste od té doby absolvovala? Mohla jste se vyspat?

Docela to šlo. Naštěstí tu máme spoustu doktorů a věcí, které jsou ještě povolené pro sportovce, pomohly mi s bolestí a je mi zase o trošku líp. Ale upřímně bych radši, kdybychom se bavili o nějakých optimističtějších věcech, než je moje zranění.

Jaké máte tedy další plány? Start ve sjezdech za týden v Crans Montaně je reálný?

Chci tam startovat. Pak je Lenzerheide, finále sjezdařského svěťáku v Courchevel, kam se moc těším, a i snowboardové závody, které se snad s lyžařskými nekryjí.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ester Ledecká při tréninku na olympijský sjezd.

Jak budete na hry v Pekingu vzpomínat?

Jsem hrozně spokojená, že jsme tu s týmem odvedli skvělou práci, mohla jsem tu závodit a bojovat o medaile ve dvou sportech a čtyřech disciplínách, to mi přijde naprosto unikátní. A ještě jsme vybojovali zlatou medaili, čtvrté a páté místo, to je pro mě úžasné a sjezd budu muset do příště ještě trochu vylepšit. A nejvíc budu vzpomínat na ty kopce, lyžařský i snowboardový. Je úžasné, co tu postavili za středisko a jsem moc ráda, že jsem tu mohla jet.

S čím jste byla spokojená nejvíc?

Řekla bych, že snowboardový závod se docela povedl, tam jsem předvedla, co jsem natrénovala. Nebyl dokonalý, byla tam spousta chyb, ale byl dost dobrý. Super-G mi přišlo taky dobré na to, že jsem měla dvojku a neměla tolik informací o trati. A na to, že jsem měla dva dny, abych se přehodila. Ve sjezdu jsem na některé pasáže pyšná, některé budu muset doladit. Stejně tak slalom, jestli ještě budou nějaké kombinace, a já doufám, že budou. Myslím, že je dobré, že jsme se posunuli tak daleko, že fanouškovská veřejnost očekává, že bych mohla bojovat o medaile i na lyžích, a není to tak, že by to bylo obrovské překvapení jako v Pchjongčchangu.

Na co se teď nejvíc těšíte?

Domů. Na maminku a na tátu a na (bratra) Jonáše.

Reklama

Související témata: