Hlavní obsah

Ester zajela výborně. Klobouk dolů, smeká kouč Ledecké

Svůj úkol splnil stoprocentně. Jeho svěřenkyně Ester Ledecká suverénně obhájila zlato v paralelním obřím slalomu. Její jízdu v pátečním super-G na lyžích už si mohl snowboardový kouč Justin Reiter vychutnat v Praze u televize jako fanoušek. „Byla to zábava. Ester zajela výborně,“ pochvaloval si člen realizačního týmu české obojživelnice pro studio Ledový Peking na Sport.cz.

Co prozradil trenér Justin Reiter o dalších snowboardových plánech Ester Ledecké? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Co tady v Praze vůbec děláte? Očekával bych vás ještě spíš v Číně...

Vracím se do Kanady a Spojených států, kam jedu podpořit mladé talenty, které mám na starost a kteří mají v Severní Americe závody. Takže jsem musel opustit Čínu dříve, zastavil jsem se v Praze, podpořil Ester u televize v závodu super-G a teď letím zpět do Spojených států.

Co jste říkal na dnešní výkon Ester v super-G? 

Super výkon, hodnotila Pauláthová výkon Ledecké ve studiu Ledový PekingVideo: Sport.cz

Byla to zábava, vstát a podpořit Ester jako fanoušek, a ne jako trenér. S číslem 2 je to v super-G extrémně náročné a ona zajela výborně, navíc na trati, kde předtím nikdo nejel. A po dvou dnech tréninku, opravdu klobouk dolů, a to navíc zmínila, že se cítila stále trochu více snowboardově, takže věřím, že lepší nastavení na lyže ještě přijde.

Ale zpátky k vaší disciplíně. V čem je Ester jiná a lepší než ostatní snowboardistky. Je to v její technice, materiálu nebo v nejlepším kouči?

Myslím, že největší rozdíl je právě Ester. Je unikátní, navíc tým kolem ní funguje opravdu skvěle. Máme ale také nový materiál, změnili jsme trochu techniku v návaznosti na reakce jejího těla, které teď funguje výborně. Sesbírali jsme kousek ze všech aspektů a funguje to jako celek. Ale největší ingrediencí je ona sama, my k tomu pak přidáváme drobné dílky.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu.

Řekněte mi také o motivaci do budoucna, ve snowboardingu je dvojnásobnou olympijskou vítězkou. Co dál, třetí zlato v této disciplíně?

Tohle jsou její cíle, ne moje, a musí to tak zůstat, takhle to respektuji. Samozřejmě se o tom bavíme. Snažíme se neustále zlepšovat techniku. Pokud budeme mít možnost trénovat, tak v tom budeme pokračovat, příležitosti na zlepšování vidím neustále. Ale cíle, ty musí mít Ester.

Jak jste vy osobně oslavil zlatou medaili Ester, proběhlo české pivo?

Jo, měli jsme skvělou plzeň - s Milošem (Machytkou - servisman Ledecké) a Méďou (Michalem Lešákem - fyzioterapeutem). Ale pak už jsem se musel hodně rychle sbalit, vzít snowboardové vybavení, zavolat si taxíka, stihnout jedno velké obejmutí a vydat se na cestu.

Reklama

Související témata: