Hlavní obsah

Jak se trenér Ledecké musel proměnit v kamzíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Název olympijské sjezdovky pro rychlostní disciplíny The Rock neboli Skála je výstižný. Čínští pořadatelé ji vybudovali a zasněžili uprostřed skalního masivu v Jen-čchningu, což výrazně snižuje trenérům možnost vidět a natočit své svěřence v akci na delším úseku.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu.

Článek

PEKING (od našeho zpravodaje) - A tak se často mění v horolezce, kteří šplhají na skály podél trati, aby měli co největší přehled. „To jsou strašní kamzíci, co?" smála se Ester Ledecká. Zatímco její italský trenér Franz Gamper stál podél trati, Tomáš Bank hledal místo s nejlepším rozhledem.

„Podle mě vylezl na nějakou skálu nebo je někde schovaný ve křoví," odhadovala v cíli super-G Ledecká. Ostatně Bank je svým uměním najít místo, odkud se dá natočit v tréninku celá trať, pověstný. Ledecká z toho pak může těžit při analýzách svých jízd.

„Vyloženě se v tom vyžívá, vyškrábe se, co nejdál může a pak se vysmívá ostatním trenérům, že jsou lamy, když tak daleko nedošli," dobírala si Ledecká svého kouče. Samozřejmě sebelepší získané místo na vrcholu skal by nemělo význam bez kvalitní techniky.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu

„My máme kameru s obrovským zoomem, což si Tomas strašně užívá. Kdybychom odsud zazoomovali start, ještě by bylo v pohodě vidět startovní číslo," říkala s nadsázkou v cíli téměř dvoukilometrového super-G a vděčila svému trenérskému týmu za přípravu.

„Pomáhal nám i kouč Zabyho (Jana Zabystřana), který s námi byl celou dobu na videokoučinku a snažil se poradit linii, protože kluci měli podobné super-G jako my," cenila si Ledecká.

Reklama

Související témata: