Hlavní obsah

Je to o důrazu, musíme víc chodit před bránu, jinak to nepůjde, shodují se čeští hráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Typicky urputný duel se Švýcarskem jako předloha herního obrazu celého turnaje? Čeští hráči se po včerejší vydřené výhře shodli, že na malém kluzišti v olympijské hale žádný velký prostor pro parádní kombinace na průniky organizovanou obranou soupeře není.

Foto: David W Cerny, Reuters

Radost českých hokejistů po vítězných nájezdech.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - To potvrdil i vedoucí gól českého týmu, kdy střela Jiřího Smejkala zamířila do branky od brusle švýcarského hráče. „Ani po pravdě nevím, jak to bylo. Clonil jsem střelu, pak plácl do odraženého puku. Super, že to tam spadlo," culil se po svém debutu na turnaji český forvard, který naskočil do čtvrté formace bratrů Zohornových místo Michaela Frolíka.

Češi dosud dali ve dvou utkáních ze hry jen dvě branky a už tuší, že na gól bude třeba daleko víc fyzické práce. „Střely jsou, jenže gólmani soupeře je všechny vidí a na téhle úrovni je pochytají. My nemáme hráče před bránou. A pokud je tam mít nebudeme, nemáme moc velkou šanci gól dát," přemítal Vladimír Sobotka. „Je to o důrazu. A řekl bych, že branky tady budou z 90 procent padat takhle kolem brankoviště. Jak je to malé a všichni hrají dobře z obrany, tak tam okýnka nejsou," souhlasil Smejkal.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Konečně! Češi v letošní sezoně poprvé v zápase skórovali jako první.

To potvrzuje i statistika sobotního soupeře českých hokejistů, týmu Ruska. „Viděl jsem, že hráli 1:0 a 2:0. Týmy dobře brání a bude se asi rozhodovat v nerovnovážných situacích, třeba si pomůžeme přesilovkou," podotkl Smejkal. „Tahle výhra byla důležitá. Můžeme jít s čistou hlavou do dalšího zápasu. Kdybychom prohráli, ztěžkly by nám nohy a hůř by se regenerovalo," dodal Sobotka.

Ledový Peking - 9. díl nového pořadu Sport.czVideo: Sport.cz

Reklama