Hlavní obsah

Kdo přežije, vyhraje. České jedničce bude chybět parťačka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvou se to lépe táhne. A tak se ostřílená skikrosařka Nikol Kučerová těšila, jak na olympijských tratích v Pekingu bude bojovat i po boku své reprezentační kolegyně Diany Cholenské. Jenže juniorské vicemistryni světa vystavilo stopku zranění.

Foto: Sport.cz

Skikrosařka Nikol Kučerová

Článek

„Hodně mě to mrzí. Jednak z pohledu běžných věcí jako je fungování na trénincích a také si přes věkový rozdíl sedíme. Když je sranda, nebo jsme naštvané, můžeme to sdílet," vypráví 32letá Kučerová. „V Soči jsem byla s Andreou Zemanovou, v Pchjongčchangu sama, tak to bylo takové smutnější," porovnává.

Juniorská vicemistryně světa Cholenská do poslední chvíle doufala, že i s přetrženým předním křížovým vazem v koleni bude moct na hrách startovat, jenže podobně jako snowboardkrosařce Evě Samkové jí věhlasný sportovní lékař Pavel Kolář start jednoznačně nedoporučil.

Foto: Twitter @olympijskytym

Lyžařka Diana Cholenská na archivním snímku se stříbrem ze skikrosu z olympijských her mládeže.

Skikros je drsný sport, Cholenská není zdaleka jedinou, kdo bude proti plánu sledovat hry jen v televizi. „Kdo přežije, vyhraje," glosuje Kučerová. „Letos to bylo hodně drsné, i mezi nejlepšíma holkama bylo dost zranění," postřehla.

Také ona měla v hlavě hrozbu, že by mohla přijít o svou třetí olympiádu. „Třeba v Kanadě byla rozbitá trať, v první kvalifikaci jsem se snažila jet naplno, ale nešla jsem úplně na hranu," vybavuje si.

Závody zvládla ve zdraví, v posledních Světových pohárech dvakrát atakovala první desítku, a tak do Pekingu vyrazí s plánem pokračovat ve své vzestupné olympijské tendenci. V Soči byla 24., v Pchjongčchangu 14.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Česká skikrosařka Nikol Kučerová nebyla po svém olympijském vystoupení v Pchjongčchangu nakonec spokojená a po tváři se jí kutálely slzy.

„Bylo by fajn to vylepšit zase o deset, i když by to byla brambora," usměje se. „Ale chci minimálně do semifinále a tam bojovat o finále, jinak by nemělo cenu tam jezdit," ví.

Areál s názvem Secret Garde si vyzkoušela už v listopadu. „Sníh byl hlavně umělý, jak je tam málo vody, strašně málo i sněží, všechno bylo nastříkané," vybavuje si. „Zázemí i podmínky byly super, jen trať se mi nelíbila a nebyla jsem zdaleka jediná," líčí.

V čem byl problém? Zjednodušeně řečeno byla dost snadná. „Na úrovni Evropského poháru. Nebyla moc zábavná, nedalo se předjíždět. Podávaly se návrhy, jak ji vylepšit, a organizátoři říkali, že nastříkají víc sněhu a udělají ji větší," věří, že konečná podoba olympijské trati bude jezdecky i divácky atraktivnější.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články