Hlavní obsah

Když se daří, tak se daří! Krejčí má i druhý test negativní, za nároďákem fofruje i Hrubec

Hned dvě navýsost pozitivní zprávy obdržela v noci z pátku na sobotu pekingského času česká hokejová reprezentace. Klíčový útočník David Krejčí po čtvrtečním pozitivním testu na letišti v čínské metropoli měl i druhý konfirmační test negativní, takže se v sobotu na tréninku připojí k týmu. A za nároďákem spěchá z Prahy na olympiádu i Šimon Hrubec, očekáváná brankářská jednička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista David Krejčí se v sobotu zapojí do tréninku reprezentace na ZOH v Pekingu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Účastník ZOH 2010 a 2014 Krejčí strávil po pozitivním testu na pekingském letišti den a půl v samoizolaci, ta ale díky dvěma negativním potvrzujícím odběrům skončila. A tak v sobotu večer může v dějišti her vyjet poprvé s týmem ke společnému tréninku.

To samé platí i o obránci Janu Ščotkovi, jenž figuruje na seznamu zatím tří náhradníků. Stejně jako Krejčí i on měl po příletu do Pekingu pozitivní nález, následné dva konfirmační testy ale vyšly negativně, jak už během pátku informovalo vedení hokejové reprezentace.

„Z Davidova návratu na led máme velkou radost. Věříme, že se co nejrychleji vrátí i ostatní. Podmínkou propuštění z izolace jsou dva negativní testy v rozmezí čtyřiadvaceti hodin. Se šéflékařem Jiřím Neumannem a dalšími odborníky připravujeme všechny administrativní podklady, abychom proces co nejvíc usnadnili," uvedl šéf české výpravy Martin Doktor.

Výbornou zprávou je i fakt, že za nároďákem už v pátek večer vyrazí Šimon Hrubec. Ten se v Česku přes 10 dní pral s bezpříznakovým covidem a kdy dlouho nebyl schopen podstoupit sérii negativních testů v řadě. To se ale teď podařilo a jeho cestě do Pekingu nestojí nic v cestě.

„Letím ještě v pátek večer přes Istanbul do Pekingu. Snad budu i na letišti v Číně negativní, protože už se na olympiádu a za klukama strašně těším," řekl Hrubec v telefonátu do Pekingu pro Sport.cz.

V režimu blízkého kontaktu naopak bude v následujících dnech působit jiný útočník reprezentace Lukáš Sedlák z Čeljabinsku. Nejproduktivnější Čech aktuální sezony KHL vynechal kvůli hraničním hodnotám testu páteční trénink. A stejná situace potká kromě Sedláka podle Českého olympijského výboru i dalšího, dosud blíže nejmenovaného člena hokejového doprovodu. Zpřísněná opatření ale neomezují účast v trénincích a soutěžích.

To kustod reprezentace Zdeněk Šmíd se po potvrzeném pozitivním testu musel přesunout do hotelové izolace. Po skokanu na lyžích Viktoru Poláškovi je tak druhým členem českého týmu, který se nyní nemůže účastnit tréninků a soutěží.

Reklama