Hlavní obsah

Krčmář se omlouval. Před sprintem se tak stříbrnou obhajobou nesvazuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár hodin po vytrvalostním závodě naťukal na Twitter zprávu: „Omlouvám se, nezvládl jsem to, žádné jiné vysvětlení není.“ Tak skleslý byl Michal Krčmář po svém nevydařeném vystoupení, v němž s pěti střeleckými chybami skončil až 59., což byl jeho nejhorší výsledek v této disciplíně na vrcholné akci od her v Soči 2014.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Český biatlonista Michal Krčmář během olympijského závodu smíšených štafet.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - V sobotu (od 10.00 SEČ) má šanci na nápravu ve sprintu, v němž před se před čtyřmi lety stal stříbrným olympijským medailistou.

Ze svého úterního vystoupení si nic pozitivního vzít nemohl, soužil se i na trati. „Jsem v individuálech zvyklý jezdit běžecké časy kolem 15. místa, tomu jsem se ani nepřiblížil," věděl. Tentokrát byl až 28. V trénincích ho přitom žádné špatné pocity nepřepadaly...

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Michal Krčmář na střelnici během vytrvalostního závodu.

Měl tři dny na to, aby se z nepovedeného vystoupení oklepal. „Na jednu stranu bych chtěl mít závod co nejdřív po tom pokaženém. Na druhou je fajn mít klid na nějakou práci a dát se dohromady," přemítal.

V aktuálním rozpoložení ho ani nikterak netíží role obhájce stříbra. „To jsou čtyři roky. Tady je jiná olympiáda, jiní soupeři, nemá cenu se upínat k tomu, že když jsem byl tehdy ve sprintu druhý, teď to přijde zase," vyprávěl 31letý Krčmář.

V sezoně ani při sprintech nezáří. Kromě 15. místa v Östersundu už byla jeho nejlepším výsledkem 30. příčka v Oberhofu. „Tady to musím pojmout jako ve svěťáku a vlétnout do toho. Tam když necháte deset sekund na ležce, je to obrovské penzum času. Musí tam být nějaký zdravý risk," předsevzal si.

Reklama

Související témata: