Hlavní obsah

Ledový Peking. O českém biatlonu s mistrem světa a situaci v hokejové reprezentaci

Český biatlon za posledních deset let získal na olympijských hrách a mistrovství světa 20 medailí, jenže z her v Pekingu odjede bez cenného kovu, byť v posledním závodě od něj dělila Markétu Davidovou jediná příčka. Vystoupení biatlonistů bylo jedním z hlavních témat studia Ledový Peking na Sport.cz, jehož hostem byl mimo jiné mistr světa Michal Šlesingr. Studio se ale zaměřilo také na situaci v českém hokeji či na boj Slováků o medaile.

Živě: Ledový Peking - 16. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Na předchozích hrách v Soči a Pchjongčchangu si čeští fanoušci biatlonu vychutnali medailovou radost, na níž tentokrát čekali marně. I když Markéta Davidová se v závodě s hromadným startem rvala o pódium do poslední chvíle. Zradila ji ale opět poslední rána a konečnou čtvrtou příčku obrečela. V závodě mužů skončil jediný Čech ve startovním poli Michal Krčmář 21.

O tom, jak moc chybělo k české medaili, a o stavu českého biatlonu v generační proměně ve studiu mluvil s moderátorem Liborem Boučkem člen nedávné zlaté české generace Michal Šlesingr.

Velkým tématem i nadále zůstává situace v českém hokejovém národním týmu, který v noci z čtvrtka na pátek přiletěl domů. O reprezentaci, pozici jejího hlavního kouče Filipa Pešána a hokeji u nás vůbec diskutovali zkušení novináři Robert Sára a Martin Kézr.

Na přetřes přišlo i vystoupení slovenských hokejistů, jimž se po semifinálové porážce od Finska rozplynula naděje na boj o zlato.

Hostem studia byla kanonýrka české hokejové reprezentace Tereza Vanišová, která je mimochodem partnerkou slovenského reprezentanta Adriána Holešinského.

Ke slovu se dostali samozřejmě i redaktoři Sport.cz přímo z dějiště her. O biatlonu, hokeji a také krasobruslení přinesli z Pekingu čerstvé informace Michal Osoba, Jan Škvor a Pavel Novotný.

Reklama