Hlavní obsah

Ledový Peking: O úspěchu i bolesti Ester Ledecké. Slovenský zázrak očima vítěze Stanley Cupu

Aktualizováno

Česká obojživelnice Ester Ledecká sahala na olympiádě v Pekingu po senzační medaili. V kombinaci nakonec obsadila čtvrtou příčku a její další skvělé představení pod pěti kruhy bylo pochopitelně také velkým tématem studia Ledový Peking na Sport.cz. Probíralo se i překvapivé tažení hokejistů Slovenska do bojů o medaile či krasobruslení.

Ledový Peking - 15. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Ester Ledecká vstoupila do svého posledního závodu v Pekingu parádně, když po kombinačním sjezdu figurovala na druhé příčce. Jak později vyšlo najevo, do slalomu už nastoupila s bolestivým zraněním, nicméně slalomovými brankami prosvištěla velmi solidně, a poměrně dlouho se dokonce vyhřívala na průběžném prvním místě.

Stupně vítězů nakonec vyklidila, od medaile ji dělilo osm desetin sekundy. O jejím závodě a možnostech zlepšení ve slalomu mluvila ve studiu bývalá reprezentantka Kateřina Pauláthová.

Moderátor Libor Bouček ale vyzpovídal také slovenskou hokejovou legendu Michala Handzuše. S mistrem světa a vítězem Stanley Cupu pochopitelně rozebíraal tažení hokejistů zpod Tater do semifinále olympijských her.

Bývalá krasobruslařka Anna Dušková si přišla popovídat o krasobruslení, v němž ve čtvrtek na hrách reprezentovala Českou republiku Eliška Březinová.

Slovo dostali také redaktoři Sport.cz přímo z Pekingu - Michal Osoba, Jan Škvor a Pavel Novotný, kteří přinesli čerstvé dojmy a informace ze závodu Ester Ledecké, z hokejového turnaje a slovenského národního týmu, ale řeč přišla i na čínské rychlovlaky.

Reklama