Hlavní obsah

Nejdřív diskutoval, pak se stal hrdinou: Konečně vítězství a teď se dobře vyspat na Rusy, velel Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V utkání se Švýcary sice občas na ledě působil podrážděně, a když mu soupeři šli tvrdě do těla, nejednou s nimi začal diskutovat. Nakonec to byl ale právě útočník David Krejčí, který se stal hrdinou české hokejové reprezentace.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

David Krejčí dává vítězný nájezd proti Švýcarům.

Článek
Fotogalerie

Peking (od našeho zpravodaje) - Při nájezdech uspěl jako jediný z devíti exekutorů, když gólmana Genoniho překonal střelou nad beton pod lapačku, a zajistil svému týmu bod navíc za výhru 2:1.

Měl jste hned jasno, jak svůj nájezd zakončíte?

Věděl jsem, že led od půlky každé třetiny už není moc dobrý. Teď ještě následovalo prodloužení a nájezdy, takže jsem věděl, že budu střílet. Byla to jedna z variant a jsem rád, že to tam padlo.

David Krejčí očima trenéra Filipa Pešána
David je naše týmová hvězda, samozřejmě že po něm soupeři možná trochu víc jdou. Ale nemyslím si, že by to bylo někým organizované. Na druhou stranu Davida neznám, možná to jsou věci (diskutování se soupeři), které ho při zápase nakopnou. I když je mimo led tichý, třeba to tak je. S Dánskem dohrál velké množství soubojů, ustál je. Dnes znovu.
Jeho lajna s Hykou a Sedlákem funguje. Proti Švýcarsku to měl David těžké, ale on si s tím naprosto poradil. Vyhrává buly v obranném pásmu, začal jsem ho využívat i na oslabení. Pro mě je to fantastické.

Mužstvu jste tím po fiasku s Dánskem pomohl k premiérové výhře. Nutně jste ji potřebovali, že?

Samozřejmě je moc pěkné zvítězit na olympiádě. Zvlášť potom, co se stalo s Dány. Teď jsme hráli proti hodně kvalitnímu soupeři. Konečně máme vítězství a je jedno, že po nájezdech. Bereme to. Teď dobře zregenerujeme a v sobotu máme Rusy. S nimi je to vždycky speciální zápas, takže je potřeba se dobře vyspat, nachystat se a vlítnout na ně.

Foto: David W Cerny, Reuters

David Krejčí přijímá gratulace k vítěznému gólu proti Švýcarsku.

Souhlasíte, že proti Švýcarům to byl spíš urputný než pohledný hokej?

Hlavně jsme si pohlídali brejky a zbytečné chyby. Jasně, ty budou vždycky, ale jsou tam další čtyři kluci a gólman, kteří můžou zastoupit. A dneska jsme to dělali. Takhle musíme hrát i v sobotu a bojovat každý za každého.

Jak se vám hraje na úzkém ledě? Z Bostonu jste na něj dlouhá léta zvyklý, jenže poslední měsíce po návratu do extraligy hrajete na širokém.

To vám řeknu až po olympiádě. Je to trochu jiné, ale jako hokejista nepřemýšlíš, jestli je led velký, nebo malý. Na užším je méně místa a času, ale je to pro oba týmy stejné. Bojujeme s tím a budeme se zlepšovat zápas od zápasu.

Reklama